Diesel - Podgrzewacz do ON ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Napewno nie denaturat bo on się z ropą nie miesza .SCRASH pisze:
Poza tym jeszcze jedno pytanko.
Slyszalem ze w benzyniakach jak jest woda w zbiorniku paliwa to wlewa sie troche denaturatu.Czy w dieslach mozna tez cos takiego zastosowac czy zajade silnik jak tak zrobie ?
Jak miałem fiestę to w książce stało : Jak nie ma ON zimowego można dolać do 10% benzyny o liczbie oktanowej nie większej niż 95 .
pzdr flat
rowniez pozdrawiam!Janosik pisze:Tak a najlepiej lac "czerwone" bo wtedy wam wogule nie zamarznie
POZDRO dla tych co "to" leja
[ Dodano: Pon Lis 21, 2005 10:58 ]
gdzie jest ten podgrzewacz??? u mnie chyba go nie ma moze ktos zrobi zdjecie i pokaze...?Arcturus pisze:a jak go juz odpalisz (to po drugie ) to działa podgrzewacz standardowo montowany w Golfach np. TD
- Janosik
- Mały gagatek
- Kontakt:
djset, jo Cie tyz pozdrawiom hehe
A jezeli chodzi o ten podgrzewacz w TD to jest ten filtr paliwa z 4 takimi podlaczeniami pod wezy . Filtr z podgrzewaczem dlatego ze cieple paliwo z nadmiaru jest spowrotem kierowane do zbiornika paliwa a podrodze wpada jeszcze wlasnie do tego owego filtra i swoja temp. podgrzewa paliwo znajdujace sie w filtrze zassyne do pompy
Troche zakrecone ale jak cos to jutro przypne fotke
RED FUEL yst the best
POZDRO
A jezeli chodzi o ten podgrzewacz w TD to jest ten filtr paliwa z 4 takimi podlaczeniami pod wezy . Filtr z podgrzewaczem dlatego ze cieple paliwo z nadmiaru jest spowrotem kierowane do zbiornika paliwa a podrodze wpada jeszcze wlasnie do tego owego filtra i swoja temp. podgrzewa paliwo znajdujace sie w filtrze zassyne do pompy
Troche zakrecone ale jak cos to jutro przypne fotke
RED FUEL yst the best
POZDRO
A-point Audi Service Amsterdam
moc najwyżej bedzie mniejsza. a przy najmniej tak mówią książki na ten tematdjset pisze:mozna dolac nawet 10% - 5l/50l (czyli 5l benzyny na zbiornik ropy)... najwyzej moc autka bedzie troszke wieksza
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
podgrzewacz jest w filtrze paliwa. jak masz 4 rurki do podłączenia w filtrze to masz podgrzewacz, a jak nie masz 4 tylko 2 to nie masz ale zasze możesz założyć nowy filtr z podgrzewaczem...tylko zamiast wężyk powrotu paliwa z pompy do zbiornika puszczasz go najpierw do filtra i z filtra dopiero do zbiornikaArcturus pisze:Do filtra wchodzą cztery weze jedenz nich to napływ ciepłego paliwa od straony pompy wtryskowej!djset pisze:gdzie jest ten podgrzewacz??? u mnie chyba go nie ma moze ktos zrobi zdjecie i pokaze...?
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Janosik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Hmm A tu mozna zauwazyc ze im cieplejsze paliwo to tym mniej sie go pali
Takie elektryczne podgrzewanie paliwa jest stosowane wlasnie w ciezarowkach (np. Volvo FH12) gdzie w baku jest taka niby grzalka co ogrzewa paliwko, ze swojego doswiadczenia wiem ze jak byl wlaczony ten podgrzewac to mniej ta wielka bestia paliła
Takie elektryczne podgrzewanie paliwa jest stosowane wlasnie w ciezarowkach (np. Volvo FH12) gdzie w baku jest taka niby grzalka co ogrzewa paliwko, ze swojego doswiadczenia wiem ze jak byl wlaczony ten podgrzewac to mniej ta wielka bestia paliła
A-point Audi Service Amsterdam