Zamek klapy bagażnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
No widzisz rozbierałem to tyle razy... zdejmowałem tą sprężynkę wszystko wyjmowałem i nic nie rzuciło się mi w oczy. Tylko to że tak się ta wkładka rusza. Jak ja przytrzymałem to się ładnie otwierało ...
no właśnie jak ten trzpień wcisnę to z drugiej strony wkładka wychodzi. Jak włożę kluczyk do wkładki to można nią lekko poruszać w każdą stronę. Jak przytrzymam tą wkładkę to wtedy ładnie się otwiera ...
no właśnie jak ten trzpień wcisnę to z drugiej strony wkładka wychodzi. Jak włożę kluczyk do wkładki to można nią lekko poruszać w każdą stronę. Jak przytrzymam tą wkładkę to wtedy ładnie się otwiera ...
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 17:05 przez poolak2006, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
Hmmm no być może... Bo klamka była malowana jakoś w lipcu, ale problemy pojawiły się jakieś 2 miechy temu... a możesz fotkę tej uszczelki podrzucić ?
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 17:40 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
niestety nie mam teraz nic pod rękąpoolak2006 pisze:a możesz fotkę tej uszczelki podrzucić ?
nie twierdze, że brak uszczelki ma związek z usterką mechanizmu. podejrzewam jedynie, że może być przyczyną luzu wkładki, który wyczuwasz.poolak2006 pisze:klamka była malowana jakoś w lipcu, ale problemy pojawiły się jakieś 2 miechy temu
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Dziś zabrałem się za tą usterkę ponownie... raz działało raz nie, zastosowałem "podkładkę" między tą plastikową część którą rusza siłownik, a tym metalem co rusza uchem zazębiającym o klamkę. Podkładka jest wykonana ze skóry naturalnej... jak wiadomo skóra z jednej strony jest taka zamszowa z drugiej usuwamy tą śliską powłokę, bo na niej się ślizgają części... w rezultacie otrzymujemy z dwóch stron zamsz. wycinamy tak aby dobrze pasowała między te dwie części. zakładamy, wszystko śmiga lepiej jak w nówce.