nierówne obroty golf 3 2.0 gaz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
błąd sondy raczej nie wskazuje na jej usterkę tylko na to że wartosc przez nią odczyywana jest poza zakresem. Moze mieszanka za bogata? A to bardzo mozliwe ze jest nastepstwem usterki halla. Jak auto przygasa to trudno ze wspolczynnika lambda był utrzymywany w zadanej wartosci. Stad bład wartosci na lambdzie. Sądzę ze jak kolega sie upora z przygasaniem samochodu i skasuje bledy to blad lambdy sie juz nie pojawi.
Ostatnio zmieniony pt sty 22, 2010 17:42 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wydaje mi się że jesteś w błędzie.
Schematy do ADY którymi dystponuję , a konkretnie pinout sterownika do tego silnika pokazuje że występują tu zarówno czujnik położenia wałka krzywkowego czyli wałka rozrządu jak i czujnik położenia wału (w przypadku volkswagenów umieszczony a aparacie ale defacto mierzący obroty silnika wiec mozna potocznie mowic ze to czujnik obrotów wału)
Schematy do ADY którymi dystponuję , a konkretnie pinout sterownika do tego silnika pokazuje że występują tu zarówno czujnik położenia wałka krzywkowego czyli wałka rozrządu jak i czujnik położenia wału (w przypadku volkswagenów umieszczony a aparacie ale defacto mierzący obroty silnika wiec mozna potocznie mowic ze to czujnik obrotów wału)
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kurcze nie wiem czy w błąd nie wprowadzam ale nie mam w tej chwili możliwości sprawdzenia który czujnik jest odpowiedzialny za ten kod usterki co podał kolega.
Tak czy siak niezależnie gdzie on się znajduje to może być przyczyną obydwu błędów pokazywanych na vagu i to jest najważniejsza informacja dla autora wątku
Tak czy siak niezależnie gdzie on się znajduje to może być przyczyną obydwu błędów pokazywanych na vagu i to jest najważniejsza informacja dla autora wątku