zanik mocy Mk4 tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
tak jak napisał paolo, alh ma zmienna geometrie łopatek w turbawce. właśnie zacznę od przewodów.
cieszę się że można założyć tańszy zaworek. dzięki wszystkim za porady a w szczególności dla marthh, będę informował o postępach w diagnozie.
a możecie mi napisać coś więcej na temat wymiany przewodów? na jakie wymienic, gdzie kupić, na co zwrócić uwagę itd. z góry dzięki
właśnie byłem w serwisie jakieś 2 tyg temu i chciałem sprawdzić zajkładając nowy zawór ale mieli tylko 1Jo 906 627 A i wtyka nie pasowała. jaki jest koszt wtyczki? a może starą da się podpasować?marthh pisze:W swoim golfie masz zawór 1H0 906 627A który kosztuje ponad 400 zl mozesz załozyc
1Jo 906 627 A.
no nie wiem bo jeździłem autek przez 3 tyg bez problemów a potem nagle zonkmarthh pisze:Jest szansa ze ktos przed toba cos zle popodłaczał.
cieszę się że można założyć tańszy zaworek. dzięki wszystkim za porady a w szczególności dla marthh, będę informował o postępach w diagnozie.
a możecie mi napisać coś więcej na temat wymiany przewodów? na jakie wymienic, gdzie kupić, na co zwrócić uwagę itd. z góry dzięki
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
- sylwester.k
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja miałem taki sam problem i pomogło czyszczenie turbiny
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=24737
w tym przypadku pomogła znajomosc tematu przez mechanika
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=24737
w tym przypadku pomogła znajomosc tematu przez mechanika
brak mocy
Prawdopodobnie bedzie to wtyczka onumerze 1J0 973 722 jest to numer do zaworu tego tańszego moze dzisiaj jeszcze odpowiem napewno po pracy.
[ Dodano: Nie Sty 15, 2006 09:20 ]
Niestety nie znalazłem czasu aby ruszyc temat.Chyba dopiero wtorek
[ Dodano: Nie Sty 15, 2006 09:20 ]
Niestety nie znalazłem czasu aby ruszyc temat.Chyba dopiero wtorek
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
widziałem na zdjęciach że w tych zaworach są dwie "blaszki" może podpiąć do nich kabelki za pomocą konektorków? oczywiście odpowiednia zaizolować i zabezpieczyć przed wilgocią etc. zaworki 1J0 906 627 widziałem na allegro nówki po 120zł/sztuka. chyba zakupię, jeżeli nie pomoże będę czyścił turbinkę
brak mocy
Ksionc ja miałem ostatnio podobnie jak u cIebie zreszta pisałem o tym poprzednio.
Ciekawy jestem co u Ciebie słychac z brakiem mocy.Ja czysciłem turbo w marcu i kilka m-cy było ok.jednak osttnio znów odcinał i tracił moc.Podejrzewałem czujnik cisnienia ale okazało sie ze znów kierownice sie przycinają.Wczoraj rozebrałem wyczyscilem i jak widze jest dobrze chociaz dzisiaj slisko nie miałem gdzie dobrze przycisnac.jutro wykasuje bład który wskazywał na usterke elektryczną.jaklwidzisz błedów moze byc wiele i nie sa jednoznaczne.jesli diagnosta w serwisie wskaze od razu bład i jest pewien to znaczy ze ma małe doswiadczenie.Ja zaczałem wczoraj od zaworu n75 chociaz wsadziłem nowy w kwietniu.Czyszczenie turbo jest bardzo wazne gdy nic nie pomoze moze to byc ostatecznosc gdy wszystko juz sprawdzisz.Mój przypadek jest jedyny w swoim rodzaju wyraznie wskazywał nausterke elelktryczna ale okazuje sie ze potrzebny jesdt wytrawny diagnosta byle kto niech sie lpiej nie zabiera za to.Pozdrawiam.jesli potrzebujesz n75 mam oryginał sprzedam w rozsadnej cenie.tel.600 929 473
Ciekawy jestem co u Ciebie słychac z brakiem mocy.Ja czysciłem turbo w marcu i kilka m-cy było ok.jednak osttnio znów odcinał i tracił moc.Podejrzewałem czujnik cisnienia ale okazało sie ze znów kierownice sie przycinają.Wczoraj rozebrałem wyczyscilem i jak widze jest dobrze chociaz dzisiaj slisko nie miałem gdzie dobrze przycisnac.jutro wykasuje bład który wskazywał na usterke elektryczną.jaklwidzisz błedów moze byc wiele i nie sa jednoznaczne.jesli diagnosta w serwisie wskaze od razu bład i jest pewien to znaczy ze ma małe doswiadczenie.Ja zaczałem wczoraj od zaworu n75 chociaz wsadziłem nowy w kwietniu.Czyszczenie turbo jest bardzo wazne gdy nic nie pomoze moze to byc ostatecznosc gdy wszystko juz sprawdzisz.Mój przypadek jest jedyny w swoim rodzaju wyraznie wskazywał nausterke elelktryczna ale okazuje sie ze potrzebny jesdt wytrawny diagnosta byle kto niech sie lpiej nie zabiera za to.Pozdrawiam.jesli potrzebujesz n75 mam oryginał sprzedam w rozsadnej cenie.tel.600 929 473
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
jak na razie to jeszcze nic w tej sprawie nie ruszalem. w piatek przyjezdza kumpel z wawy i przeloze zawor od niego bo ma taki sam i zobacze jak autko sie zachowuje, jezeli pogoda na to pozwoli. dla mnie diagnosta powiedzial ze zawor albo puszka w turbo. blad wskazuje na zawor ale co ciekawe nie mogl go wykasowac.zobacze zawor, jezeli nie to przewody, a potem czyszczenie turbo. jezeli to bedzie zawor to odezwe sie do ciebie w sprawie kupna.
pozdro
pozdro