Rozrusznik ???? cos z nim nie tak ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a ja obstawiam rozrusznik u mnie jest identyko sytuacja aku jest dobry tylko rozrusznik dycha ledwo
tam sie pył ze szczotek zbier + smar na łożyska gęstnieje a druga kwestia tuleje rozrusznika
a dodatkowo dochodzi olej który przy tych mrozach jest cholernie gęsty i rozrusznik poprostu nie daje rady zakręcić
tam sie pył ze szczotek zbier + smar na łożyska gęstnieje a druga kwestia tuleje rozrusznika
a dodatkowo dochodzi olej który przy tych mrozach jest cholernie gęsty i rozrusznik poprostu nie daje rady zakręcić
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
-
- Forum Master
Teraz moje przejście.Rano wsiadłem -21 grzeję świece i pyk a tu pół obrotu wałem i koniec .Potem druga próba i nic.Drógi aku przyniosłem z warsztatu naładowany , podłączyłem na kable i pyk a tu nic..Na noc do warsztatu , aku pod prostownik , rano grzanie świec i pyk a tu nic.wywaliłem rozrusznik na stół i na krótko i nic no to do elektryka.120 pln i przegląd rozrusznika z wymianą szczotkotrzymacza po sie rozsypał w mak.Teraz moge jechać w alpy i zakręci tylko jeszcze jedno niestety aku musi byc bardzo silne i niemoże zmarznąc na kośc bo przy mrozach to jego wydajność spada nawet o 70% a niestety aku to podstawa więc jaest dobrym sposobem owinąć go na zimę jakąś pianką lub też są czasami takie kubraczki oryginalne z ociepleniem na aku i też dużo dają .Pozdrawiam
Tez mysalem nad jakims pokrowcem na akumulator . tylko jesli stoi samochod pol dnia na takim mrozie ( albo cala noc ) to i tak przemarznie . A moze by tak oblozyc akumulatorek tymi foliami co sa do podgrzewania lusterek ( moc 13W wiec troszke ponad 1A pobieraja , temp 60 C ) . Tylko tak sie zastanawiam czy to spelnilo by swoja role czy tez tylko rozladowalo by do konca nadwyrezony od mrozu akumulatorek .
P.S.
Najlepszym wyjsciem to brac akumulatorek z samochodu na noc pod ciepla pierzynke
P.S.
Najlepszym wyjsciem to brac akumulatorek z samochodu na noc pod ciepla pierzynke
Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
heh a to dobre :PP moja tata jest mechanikiem samochodowy juz wyciaglame rozrusznik i wymienialem tulejki bo przedtem mialem gorzej to bylo przez tulejke a faktycznie to moze byc wina smaru !!! dziei chlopaki a co do akumulatora bo tez tam ktos pytal to ja ma 65 AH !!!! wiec kreci jak szalony w mioim dieselku i przy -20 odpala bez problemu :DD:))Tomasz Żaguń pisze:Może czas go żucić elektrykowi na stół do przeglądu
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: mialem to samo
Aku to nie jest napewno bo mam zajebisty nie dawno upiony 65Ah to do mojego dieselka w sam raz teraz przy -20 reci jak szalony :PPP hehe a do Elektryka tez nie bede go oddawac bo wyciaglem go z Tata bo jest mechaniiem :PPP to wymienilismy juz wczesniej tulejke bo byla spieprzona i nic sie juz nie dziala dopiero w zimie czasem nie zazebia i mysle ze to bedzie tak jak napisalo Koledzy ze smar zamarza ) to nic nie robie dzieks za odp:)Grotu pisze:Nie uwierzysz ale u mnie to byla wina akumulatora,gwarantuje ci ze to jest aku na 100%,daj znac jak rozwiklasz zagadke,ale zainteresuj sie swoim aku,aha jak bedziesz kupowal to kup 60Ah,
Kurde ludzie nie przesadzajcie z tym Ah. Większa pojemność wcale nie oznacza, że będzie lepiej kręcił. Więcej, pojawią sie inne problemy. Instalacja jest zaprojektowana na określoną wydajność i jeśli znacznie zwiększysz Ah akumulatora, to alternator nie będzie go w stanie całkowicie naładować i będziesz jeździł ciągle na niedoładowanym aku, a to też nie jest dobrze.Grotu pisze:aha jak bedziesz kupowal to kup 60Ah
Pozdrawiam,
Adam
Adam