Sciaga do prawej podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Czyli mozna przyjac ze np sciaganie do prawej spowodowane jest padnietym prawym tylnim amorkiem.. dobrze wnioskuje?wojciech_marchel pisze:moj znajomy mial tez tak co on sie ojezdzil po mecanikach zbierznosc oki a on ciagnie i okazalo sie ze wina tkwi z tylu samochodu
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
mialem robione cos takiego - ze przyczepili do kół jakies trójkaty do nich czujniki - polaczyli jakims przewodem bardzo czule urzadzenie na przeciag reagowalo - no i ustawil zbieznosc - krecil jedna srube - potem katy pochylenia - ale nie wiem czego - raczej kola... a moze przez to i tej belki McP? bo dociskal jeden z boku kolo a drugi cos luzowal najpierw a potem dokrecal - az na komputerze bylo 0
[ Dodano: Pią Kwi 21, 2006 23:45 ]
aha - mechanik powiedzial ze mam cos luzne przy wachaczu - teraz nie pamietam czy tuleje czy sworznie - ale ze przy ruszaniu lub hamowaniu - to na tym odczuwa sie potem ruch bo siedzi luzno
[ Dodano: Pią Kwi 21, 2006 23:45 ]
aha - mechanik powiedzial ze mam cos luzne przy wachaczu - teraz nie pamietam czy tuleje czy sworznie - ale ze przy ruszaniu lub hamowaniu - to na tym odczuwa sie potem ruch bo siedzi luzno
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
na geometrię składa się kilka pojęć:
kąt pochylenia koła
kąt pochylenia sworznia zwrotnicy
kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
zbierzność kół
kąt pochylenia koła
kąt pochylenia sworznia zwrotnicy
kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
zbierzność kół
i zmień mechanika - zaden szanyjący się mech. nie ustawia geometri koła chodzby z malutkim luzem np: drążka kierwniczego - najpierw trzeba pousuwać luzy a potem ustawiać geometrię, jeżeli masz luzy na prawym wachaczu (sworzeń lub poduszki gumowo - metalowe) to to może być przyczyna ściąganiaDmX_81 pisze:aha - mechanik powiedzial ze mam cos luzne przy wachaczu - teraz nie pamietam czy tuleje czy sworznie - ale ze przy ruszaniu lub hamowaniu - to na tym odczuwa sie potem ruch bo siedzi luzno
...
misiek10111, ma rację
do du*** taki mechanik jak wypuszcza auto z luzami, a jeszcze próbuje ustawiać kąty przy luzachDmX_81 pisze:aha - mechanik powiedzial ze mam cos luzne przy wachaczu - teraz nie pamietam czy tuleje czy sworznie - ale ze przy ruszaniu lub hamowaniu - to na tym odczuwa sie potem ruch bo siedzi luzno
no on mi powiedzial ze aby geometria byla prawidlowa - to trzeba to usunac ta usterke... ale zrobic zrobil i poustawial... czekam na wyplate i przejade sie zeby ta usterke usunac - bo pewnie samemu nie jestem w stanie no nie?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)