Plastik w skrzyni biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt maja 09, 2006 21:49

pushkin77, ja bez zadnego problemu za 350 znalazlem,wpisz w googlach skrzynie biegow golf lub auto szrot,a zobaczysz ile adresow miedzy innymi z skrzyniami do golfa,po czwartym telefonie znalazlem skrzynie ale mnie interesuje 4t a sa inne o krutszych przelozeniach,chociasz 4t ma mi przywiezc z niemiec ale za 2 tyg,a i tak szukam moze szybciej mi sie taka uda znalezc.

Loki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Loki » wt maja 09, 2006 22:00

wpadło mi do skrzyni "utkneło - linka jest cała " musilało mi sie zerwać zabezpieczenie ze slimaka i sam slimak(jak kto woli zembatka) utknoł w skrzyni.

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt maja 09, 2006 22:11

ja bym na twoim miejscu sam się za to zabrał..... w kilka godzin się wyrobisz spokojnie a kaska zostanie w kieszeni.... oczywiscie pod warunkiem ze masz garaz, kanał, komplet kluczy, chęć, zacięcie i najwazniejsze nie masz dwóch lewych rąk....

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt maja 09, 2006 22:15

ja tak mysle czy by nie dalo rady rozebrac skrzyni bez wyciagania jej tak tylko mysle czy sciagajac lewe kolo nie bedzie dojscia od strony korka wlewu oleju.o ile pamietam tam jest chyba rozkrecana czesc skrzyni gdzie lozysko oporowe(nie pamietam tego wzrokowo ale teraz tak sobie pomyslalem)?

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt maja 09, 2006 22:21

w mojej skrzyni nie bylo takiej możliwości... moze w II jest...

Cobra
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Cobra » wt maja 09, 2006 22:49

Dokladnie 3 tygodnie temu spotkało mnie to samo!!!Jak narazie kazdy z mechaników powiedzial zebym to zostawił w spokoju.Jezeli do tej pory nic sie niestało to juz raczej niestanie.jak byłem u jednego goscia to zapytal co ci wpadło??ja mówie ze lsimak plastikowy.Usmiechnoł sie lekko i pwoiedzial zostaw nietakie zreczy wpadaja do skzryni.Podobno taki slimak to skrzynia pzremieli bez problemów albo opadni soie na dno.Samo wyciagniecie i rozebranie skzryni to koszt 300-350zł.Wiec lepiej jezdzic jak ja szlk trafi to z ta kase kupisz sobie nowa a tak poki co kase jeszcze masz przy sobie:)
przemyśl i zdecyduj ja osobicie olałem sprawe,moze postapilem pochopnie ale trudno zaryzykuje
pozdrawiam

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt maja 09, 2006 22:56

Cobra pisze:narazie kazdy z mechaników powiedzial zebym to zostawił w spokoju
.... niech żyją TACY mechanicy.... 100 lat
Cobra pisze:koszt 300-350zł.Wiec lepiej jezdzic jak ja szlk trafi to z ta kase kupisz sobie nowa a tak poki co kase jeszcze masz przy sobie:)
ciekawe podejscie.....

[ Dodano: Wto Maj 09, 2006 22:57 ]
dodaj do tego jeszcze koszt przełożenia/założenia tej nowej skrzyni....

Loki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Loki » wt maja 09, 2006 22:57

gdybym mial 100 % pewnośc ze nie uszkodzi mi skrzyni a zmieli go to bym olał sprawe a tu jest ryzyko teraz koszt ok 200 zeta pozniej moze byc to nawet 500 zeta wiec roznica spora a gdzie szykanie skrzyni wiec mam sie nad czym zastanawiac

GOLF.....NiE DLa IdIoTóW

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt maja 09, 2006 23:03

moje zdanie jest takie.jesli twoja skrzynia chodzi dobrze nie szwankuje to bym wyciagal bo szkoda jej,mysle ze robocizna jak bys poszukal nie powinna przekroczyc 200-250zl.a jak zostawisz to i ci skrzynia padnie jednak to stoi ci autko kilka dni(czas szukania skrzyni) a mozesz dostac jakiegos sruta po przebiegu 1000000000km.

Loki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Loki » wt maja 09, 2006 23:10

piotr2 pisze:moje zdanie jest takie.jesli twoja skrzynia chodzi dobrze nie szwankuje to bym wyciagal bo szkoda jej,mysle ze robocizna jak bys poszukal nie powinna przekroczyc 200-250zl.a jak zostawisz to i ci skrzynia padnie jednak to stoi ci autko kilka dni(czas szukania skrzyni) a mozesz dostac jakiegos sruta po przebiegu 1000000000km.
Jutro z rana biore i spuszczam olej ...lookne jak sprawa wyglada i bede walczył ...jak bede widzial ze nie da sie sie z tym fantem nic zrobić na Czwartek jestem umowiony u mechanika koszt ok 200 zeta ...a po 2 nie mam garazu ani dojscia na kanał wiec bedzie cieżko ale kto nie prubuje ten nic nie ma...

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » wt maja 09, 2006 23:12

wez jeszcze pod uwage ze ten plastik caly czas bedzie Ci się przemieszczał w skrzyni i może dojsc do tego że gdzieś ci wpadnie poniędzy wodziki i może uniemożliwic zmiane biegów.... i wtedy pomyślisz sobie.... kur.. skrzynia mi padła....

Awatar użytkownika
maciek 1.8
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: maciek 1.8 » wt maja 09, 2006 23:25

panowie mi wpadł takli trybek z 70 tysięcy temu in nic się nie stało i pewnie nic się nie stanie więc ja na twoim miejscu olał bym to. sieczka to na pewno ze skrzyni się nie zrobi chłopaki

kupię alternator do mk2 1.8 RP bez wspomagania

Loki
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Loki » pt maja 12, 2006 14:36

i juz po problemie ..niestety nie udało mi sie wyciagnąć było juz za pużno skrzynia zmieliła go na mak .....wszystko w porządku przpłukałem skrzynie ropą i wyczyścilem co sie dało ....jest GIT wszystko w porzadku :D Jeszcze raz dzieki za pomoc z Waszej strony pozdrawiam ....LOKI PS ..... nic sie nie stało poniewaz byl to zamiennik a nie orginał jestem ciekaw jak by to sie zakończylo gdyby to był orginał ...

Cobra
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Cobra » pn maja 15, 2006 09:52

a ja mam pytanie do tych wszytskich osób ktore usilnie chcialy rozbierac skrzynie i wątpiły w słowa mechaników którzy mówili zeby zostawic ten plastik.Ilu z Was wypowiadalo sie za wyciagnieciem to mialo do czynienia z czyms takim wczesniej????Wasze wypwiedzi byly spowodowane zdrowym rozsądkiem czykierowaliście sie wlasnym doświadczeniem w tego typu sprawach???.Popytajcie innychmechaników nikt niejest idealny i niketaki rzeczy do skrzyni wpadaly :-)
pozdro dlawwszystkich

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”