czy można jeździc bez filtra powietrza???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Padech
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Padech » wt maja 09, 2006 18:00

piotr2, no wiesz nawet tak nie pomyslalem tylko u mnie net cienko chodzi i nie widzialem twojego postu! :pub: Pozdrawiam

Padech. Golf it's my life

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » wt maja 09, 2006 18:08

gregoreq, moze w dies :jezor: lach takie lubu dubu slychac ale w benzynie troche mniej

Awatar użytkownika
gregoreq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gregoreq » wt maja 09, 2006 18:13

Co du lubudubu;) to oczywiscie w dieslach . Ale o czystosc filtra warto w kazdym dbac.

Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba

fibolek

Post autor: fibolek » wt maja 09, 2006 22:28

Mozesz jak ktoś tu pisał założyć wkładke sport lub stożek(ja tak mam) i narzie umieściłem go lekko poniżej z dołu przy wlocie powietrza(jest lekko osłonione na syf i wodę) ale to wersja testowa.
Po drugie jeśli masz Pierburga 2E2 to możesz zmienić dysze od szybkich obrotów na większą.
A po trzecie pomysł z 5-tką skrzynią jest dobry,a oryginalna skrzynia od tego modelu to 4+E(ekonomiczny) niektórzy narzekają ale ta skrzynia jest fajna długa i można go na niej fajnie kręcić tak zdooooołłłu w góręBo np jak się uprzesz to na 3ce mozesz jechać od 20 do bagatela 80km/h.

michi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michi » śr maja 10, 2006 17:23

a oto i fotki tego filtra

http://img49.imageshack.us/img49/9960/19zs3.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/7211/27oy.jpg

co do ceny to zagadaj na gg ale mysle ze tak 80 zł to dosc rossadnie ze wszystkim czyli:
rura
filtr
uchwyt i osłona
opaski

Pozdrawiam MiChI

[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 17:24 ]
aa dodam jeszcze ze nie trzeba w aucie nic przerabiac bo jak zdejmniesz stara obudowe filtra to sa trzy dzurki i je sie wykozysta nie musisz nic ingerowac w bachach autka a to chyba dobrze :)

fibolek

Post autor: fibolek » śr maja 10, 2006 18:59

michi co ty m,u wciskasz przecież gość ma RF a Rf jest na gaźniku.Więc zapomnij bo kolo albu musi kupić specjal;ny zestaw do tego filtra albo sam go stwożyć(chodzi o stożek).
Do czego se tą rurę i opaski założy? do błotnika!!!

michi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michi » śr maja 10, 2006 22:07

wiesz co własnie tez tak pomyslałem ale dopiero potem jak zamiesciłem... sorrk...
ale wiesz co jak to tam przykreci to sie to bedzie łądnie trzymac a od ruły to moze potem isc do tej puszki gdzie filtr tylko wywali wkład... sorrk dałem plamy... ale napewno nie chciałem naciagnac kolego.

Pozdrawiam MiChI

fibolek

Post autor: fibolek » śr maja 10, 2006 22:59

Może bo ja tak mam.Trzeba wywalić wkład filtra no i uszczelnić ten cały kolektor.i gdziesik umieścić stożek rozsądnie.
A i jeszce jedno w kolektorze masz taką klape która otwiera się i zasysa ciepłe powietrze(robi to coś w gaźnku przy pomocy podciśnienia z wężyka),musisz tą klapke zrobić tak ażeby nie zaciągał tego powietrza(bo jak wywalisz filtr normal to ci syf będzie szedł) a bez zasysu ciepłego aira też polatasz.Lub też zakładasz na tej rurze od ciepłego powietrza drugi mały stożek.

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » czw maja 11, 2006 00:20

jezdzic bez filtra powietrza to tak jak hamowac na zuzytych klockach. wiadomo tarcza na tym cierpi. Podobnie z silnikiem.

fibolek

Post autor: fibolek » czw maja 11, 2006 19:14

Bez filra to jest głupi pomysł,filtr powietrza musi być.A o stożek trzeba dbać tzn prać go ja swojego piorę tak co 2-3 miechy.Jeszcze trzeba go nasączać olejkiem.
a STOżEK MOżESZ DOBRAć w profesjonalnym sklepie bądź sam na przysłowiową pałę.
Ja u siebie założyłem dosyć wielki- powód chęć dalszych modyfikacji wylotu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”