Centralny zamek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a ja mam pytanie do tomsji, - jak siedzisz w aucie i naciszniesz przycisk (tak jakbyś się chciał zamknąć od środka to centralny się zamyka?). A jak przekręcisz kluczyk 2 razy to otwiera całość - jeśli tak to wszystko wporzadku. Tak ma być. Da się to ominąć ale wtedy nie będzie działać domykanie szyb.
- Paweł Marek
- V.I.P.
na 99% prcoent masz uszkodzony mikrowyłącznik w zamku dzrzwi kierowcy albo jeden z kabli do niego (czarno czerwony). Przełamują się często w harmonijce.tomsji pisze:Witam wszystkich.Mam problem z zamkiem centralnym w moim mk3.Jak wkładam kluczyk do zamka od dzwi kierowcy to otwierają sie tylko te dzwi a reszta nie.Ale jak wkładam kluczyk do dzwi od strony pasarzera to jest już dobrze bo otwierają sie wszystkie.Tak samo jest z zamykaniem.Jak myślicie w czym tkwi problem???
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.