Wraz z większą kompresją powinien mieć większą moc a tak nie jest, moc w obydwu taka sama.
Mam zasadę jeżeli nie jestem pewien tego co pisze, to tego nie pisze. - Nie było do Ciebie tylko po to żeby nie pisali tu ludzie którzy gdzieś, coś, kiedyś, nie wiadomo od kogo słyszeli i wprowadzają człowieka w błąd
[MK3] Czy 1.8 90KM ADZ jest silnikiem kolizyjnym ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony sob gru 09, 2006 12:42 przez Cultstyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Był: Golf III, Oldschool'owa Corsa A przedlift i przez chwile Golf II na wąskim
Obecnie: Grand Espace
SPRZEDAM: SCHOWEK POD AIRBAG I HELLA SILVER MAGIC
Dzwoniłem przed chwilą do serwisu VW i powiedział że według jakichś tam rysunków jest kolizyjny. Teraz wiem że muszę bardzo dbać o pasek dbać o pasek.
[ Dodano: 09 Gru 2006 11:27 ]
[ Dodano: 09 Gru 2006 11:27 ]
Umiesz czytać, jak tak to przeczytaj temat, dotyczy silnika ADZ ewentualnie ABS.camelmk pisze:a ze tak zapytam 1.9 d o symbolu 1y? Jak to jest w dieslach z ta kolizyjnością?
Pisałem już jaka jest różnica w kompresji. Co do mocy to nieprawda, zobacz na RP i ABS. Ta sama moc, ten sam wałek, różna kompresja.Pawel-b28 pisze:A jaka jest różnica w kompresji bo jeżeli jest niewielka to może nie wysokość tłoka tylko szybsze zawory zwiększają kompresje. Wraz z większą kompresją powinien mieć większą moc a tak nie jest, moc w obydwu taka sama.
Dane silników VW
=-Pinhead-=
Już zauważyłem. Faktycznie w nim skok tłoka jest taki sam tylko tłok jest wyższy przez co górne położenie tłoka jest większe. A dlaczego nie ma więcej mocy ??? Zastanawiam się tylko nad jednym po co VW zmienił silnik bezkolizyjny RP na silnik kolizyjny ABS -> ADZ skoro rośnie tylko i wyłącznie stopień kompresji, jak dla mnie to głupota albo chęć zarobku na serwisie.