Skad cieknie olej?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn cze 30, 2008 23:47

nie mowie ze tak nie jest, ale to nadal wydale mi sie jakies małoprawdopodobne :) wyobrazcie sobie co by sie stało jakby tak samo zachowywało sie łozysko powiedzmy w bebnie, wlasciwie smar w łozysku , przeciez tam jest o wiele wieksza temp, tarcie i hamulce niezle rozgrzewaja wszsytko, no i jakby smar sie zmienił w olej mogłby zalac bęben i niezłe byłoby zdziwienie zamiast hamulca slizg :P

no ok, wazne , ze doszedles co i jak :) nie sadzielem ze az tak moze sie wylac smar :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
czarna małpa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

cdn...

Post autor: czarna małpa » wt lip 01, 2008 00:09

Ja też po Waszych wypowiedziach niebrałem tego pod uwage.Ale jest jak jest,byłem dzis na warsztacie,i okazalo sie co sie okazalo.Ja sie ciesze,bo koszta małe.I przyznam sie bez bicia ze Twoja dedukcja jest jaknajbardziej dobra.Chyba ze smar wtedy zapodalismy inny nizeli powinien byc,choc niewydaje mi sie,mam chyba w piwnicy opakowanie z tego smaru,jutro zerkne i napisze co to było,ale tak jak mowie,na 99% był to smar grafitowy.

Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » wt lip 01, 2008 00:47

Kurcze kto taki werdykt wydał? To jest smar , w życiu bym nie powiedział. Rozbierałem półośkę tydzień temu, to napewno nie jest smar ktory tam był, a żeby ten który wlaliście taki się zrobił nie chce mi się wierzyc.
No cóż jeśli jestes pewien że to jest smar z półośki to nie będe sie sprzeczał, ale ja bym jednak się zastanowił czy aby werdykt jest słuszny. Zresztą widziałeś sam ten smar więc pomyśl czy mógł sie aż tak zmienic. :D

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
czarna małpa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

cdn...

Post autor: czarna małpa » wt lip 01, 2008 00:52

Wiecie co,jutro w domu zrobie test.Podgrzeje wode do temperatury 30 stopni,i wsadze tam ten smar.Moze juz przetaniecie ,bo czytam te Wasze otpowiedzi i normalnie zaczym znow mysle.A z drugiej strony niebylem u byle jakiego mechanika,zawsze do niego jezdze,niebawi sie w to od roku,...Znam go juz jakies parenascie lat,i wiem ze jak go poznalem bawil sie juz mechaniką.Ide spac.Nieczytam juz nic wiecej..heheh.Pozdro all.
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2008 00:54 przez czarna małpa, łącznie zmieniany 1 raz.

Jestem Oazą spokoju

Awatar użytkownika
Maćkooo

Post autor: Maćkooo » wt lip 01, 2008 00:56

A ja mam nadzieję że jednak wlaliście tam jakieś niezłe chece, bo smaru w takiej postaci to jeszcze nie widziałem. Ael fakt jednak wyciek jest wyraźnie na gumie więc miejmy nadzieje że diagnoza jest jak najbardziej słuszna. :D
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2008 00:56 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
czarna małpa
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

cdn...

Post autor: czarna małpa » wt lip 01, 2008 09:29

Oto pojemnik z tego smaru.Jeszcze troche zostało.Dzis jeśli znajde chwilke,zrobie test o którym pisałem. Obrazek

Jestem Oazą spokoju

Awatar użytkownika
KLASSIK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KLASSIK » wt lip 01, 2008 10:05

heh
smar grafitowy sie nie nadaje do przegubow

najlpeszy jest smar z dwusiarczkiem molibdenu MSO2]

pzdr