Swiatla dzienne - projekt ( swiatla drogowe)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Może ja coś napiszę: Niemcy (a widzę że zestaw pochodzi właśnie z Niemiec) są aż do przesady przepisowi, ale też każdy z przepisów ma sens: jeśli zwiększamy bezpieczeństwo poprzez zaświecenie tych samych w końcu reflektorów, które świeciłyby razem z pozycyjnymi gdyby nic nie przerabiano - to dlaczego mają być "beee" gdy świecą same, bez pozycji? Ot' i już
Grzegorz_r, jeszcze raz powtorze, w polsce swiatla dzienne musza miec na obudowie oznaczenie RL, nie jest wazne czy to lampa dodatkowa czy zintegrowana z reflektorem. liczy sie umieszczony przez producenta znak RL i homologacji na lampie (uwaga na E11 - angole i chiny/tajwan) i wymiary montazowe.
nie jestem przeciwnikiem tych swiatel, wiem ze wykonane samodzielnie i z pomyslem swiatla moga byc lepsze (bezpieczniejsze) od jakichs homologowanych 5-ledowych "bzdzidelek" z alledrogo podlaczanych na pajeczyne.
nie jestem przeciwnikiem tych swiatel, wiem ze wykonane samodzielnie i z pomyslem swiatla moga byc lepsze (bezpieczniejsze) od jakichs homologowanych 5-ledowych "bzdzidelek" z alledrogo podlaczanych na pajeczyne.
Ostatnio zmieniony śr paź 14, 2009 19:02 przez beetle, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Tak dla przykładu rozwiązanie dla użytkowników MK3 - ja skorzystałem z tej opcji:
światła dzienne dedykowane do MK3 na zarówkę 21W z normą RL - jeżdżę tak już prawie rok:
światła dzienne dedykowane do MK3 na zarówkę 21W z normą RL - jeżdżę tak już prawie rok:
Ostatnio zmieniony śr paź 14, 2009 19:31 przez prezesik25, łącznie zmieniany 2 razy.