Olej półsyntetyk LOTOS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
zrobilem 10000 km na tym oleju silnik 1,9TD ponoc 180kkm rocznik 92 i nic sie nie dzieje
oleju nie ubywa silnik pracuje cicho, wczesniej jeżdziłem na elfie mineralnym isilnik był duzo głosniejszy szczegulnie rano na mrozie.doradził mi ten olej dobry mechanik nie drogo
a zgodnie z normami vw.
oleju nie ubywa silnik pracuje cicho, wczesniej jeżdziłem na elfie mineralnym isilnik był duzo głosniejszy szczegulnie rano na mrozie.doradził mi ten olej dobry mechanik nie drogo
a zgodnie z normami vw.
nowicjusz
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
ja leje do mk3 TDI 96' Mobila Super Motor Diesel 15/W40 i jest cacy,to auto mam dopiero drugi rok a teraz robilem 7 zmiane,widzialem jak silnik wyglada pod pokrywka zaworów,i jest czysty jak łza zero jakichkolwiek przebarwien czy osadow,auto ma przejechane w tej chwili 295 tys.i sprawuje sie znakomicie,pierwszy olej jaki zalalem to był Castrol High GTX 15/W40 i po około 4 tys zauwazylem ze musze dolac troche bo mi ubyło,przestaraszyłem sie ze cos nie tak z silnikiem,na dodatek nie dosc ze owy Castrol malo niekosztował to był w 4 litrowej bańce, i musialem specjalnie dokupic butelke za prawie 30zł,nastepnym olejem był wyzej wspomniany Mobilek i odkad go zalłem a teraz juz 6 razt to ani razu nic mi nieubyło,kosztuje w sumie tyle co castrol ale za to mam 5l,wiec na jedna zmiane sie uzbierało jak by zadarmo ...pozdro...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
hehe 110 tys a to dobre haha,chyba 210 albo 300,chyba ze wczesniej jezdzil tylko w niedziele do koscioła i to jak swieciło słonce...no chyba ze masz go od nowki i tyle faktycznie ma ale jak nie to raczej wiecej niz pewne ze ma wiecej...ale dobra juz nic niemowie bo to nie o to tu chodzi,mozesz se go zalac półsyntetykiem,ale zadaj se pytanie czy masz ku temu jakies powody powazne,bo jesli nie bierze oleju i ładnie chodzi to po co mu zmieniac na inny??pozatym jak chodzi na jednym oleju od poczatku to wedlug mnie nie ma to wiekszego sensu...
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.