Tuleje tylej belki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Forest89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Forest89 » pt lip 18, 2008 13:47

Po części się zgodzę z Wami. Co droższe nie zawsze znaczy lepsze. Ale ja osobiście sam się przekonałem, że zupełnie najtańszych nie ma co kupować. Przykład: kupiłem jakieś 3-4 miesiące temu wentylator chłodnicy do mojego Golfa IV na Allegro. Firma HART za 149 zł. Dodam, że oryginalny w serwisie kosztuje około 800 zł. No i wiatraczek pochodził mi 2 miesiące i szlak go trafił bo się cała ta wewnętrzna ceramika skruszała i się w ogóle nie kręcił nawet na drugim biegu i nie miałem chłodzenia z wentylatora nawet! Jakby się coś zagotowało to by dopiero było na szczęście się skapłem, że coś nie tak z wentylatorem! Taka ciekawostka jeszcze, że na reklamacje firmy "HART" czekam już prawie 2 miesiące. Tak dbają o klientów...
Teraz kupiłem również zamiennik, ale firmy VEMO (niemiecka firma bodajże) zapłaciłem za niego już 260 zł, ale jak narazie chodzi bardzo dobrze ;)

Więc na pewno tanie jest jest do końca takie dobre. Generalnie im droższe tym z lepszych materiałów zrobione i trwalsze. Ale z niektórymi cześćami jest tak jak mówicie. Np FEBI robi dobre częśći a są dużo tańsze niż oryginały. Wszystkiego do jednego worka nie można wrzucać trzeba wiedzieć co się kupuje ;)

Pozdr

Awatar użytkownika
pipek71
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pipek71 » śr lip 23, 2008 09:32

DOKŁADNIE !!

Owszem te najtańsze części to często firma "kogucik" marnej jakości .
Chodzi o to aby wybrać najlepszy kompromis między ceną a jakością .
Na rynku jest sporo części jakością nie odbiegających od ORYGINAŁU a jednak duuużo tańszych i na poszukiwanie takich własnie części warto poświęcić trochę czasu .

[img]http://images2.fotosik.pl/282/b589a89788bbbb64med.jpg[/img]

fibolor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: fibolor » ndz paź 25, 2009 21:06

Wymieniałem te tuleje już dwa razy w przeciągu czterech miesięcy bo kupiłem podróby które zresztą były tańsze tylko o 10 zyka niż w ASO i się rozleciały po trzech miesiącach.
Tak są dwa rodzaje tych tulei najpierw zamontowałem te metalowe a te z ASO są plastikowe i są większe ale nie było żadnych większych problemów z wciśnięciem ich one po prostu się ściskają jak je się wciska a belke oczywiście wyjołem bo tak jest najlżej z wymianą.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”