40 tys przebiegu PADNIĘTA MAGLOWNICA I PADNIĘTE SPRZĘGŁO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Poinformowanie że 'temat' wisi na forum i ma juz ponad tysiąć wyświetleń może pomóc ASO podjąć właściwą decyzję.Niezależny rzeczoznawca, powrót do aso z opinią i wykłócanie się
TVN Turbo
pierwszy lepszy serwis ASO za zachodnią granicą
Próba udania się do innego serwisu w PL, najlepiej nie w Warszawie.
Wstępnie jestem już umówiony na oględziny rzeczoznawcy, w najbliższych dniach się odbędą.
Dzisiaj rano znowu jak wsiadłem do auta to stuki były głośne jakby ktoś uderzał młotkiem w maglownice, po 200m ustały, natomiast maglownica głośno pracowała nadal. W ASO chyba wychodzą z założenia, że dopóki coś nie pier... na amen to problemu nie ma. Ciekawe co by się stało jakby stało się to podczas jazdy. W najbliższych dniach wyciągnę z tego odpowiednie konsekwencje. Ciekawą sprawą jest też to, że nie wystawiają mi nigdy na piśmie opini o tym, że te usterki to ,,norma".
Dzisiaj rano znowu jak wsiadłem do auta to stuki były głośne jakby ktoś uderzał młotkiem w maglownice, po 200m ustały, natomiast maglownica głośno pracowała nadal. W ASO chyba wychodzą z założenia, że dopóki coś nie pier... na amen to problemu nie ma. Ciekawe co by się stało jakby stało się to podczas jazdy. W najbliższych dniach wyciągnę z tego odpowiednie konsekwencje. Ciekawą sprawą jest też to, że nie wystawiają mi nigdy na piśmie opini o tym, że te usterki to ,,norma".
-
- Nowicjusz
Przed wczoraj próbowałem nagrać te stuki kamerą w telefonie. Niestety dźwięki były widocznie za niskie bo stuki się nie nagrały, choć były mocno słyszalne. Jutro przyjeżdża rzeczoznawca zrobić ,, obdukcję ". Przez wszystkie ostatnie dni stuki po odpaleniu były bardzo mocne, a dziś jak temp. otoczenia wynosiła -1 st.C to maglownica pracowała głośno ale tych głośnych stuków nie było. Boję się, że jutro będzie tak samo. Wczoraj zauważyłem jeszcze jedną rzecz, jak otworzyłem maskę to stuki wyraźnie dochodzą z maglownicy, ale tylko przy uruchomionym silniku ( jak działa wspomaganie ), przy wyłączonym stuków nie słychać. Mam nadzieję, że jak jutro nie będzie stukać to, że chociaż jak podjedziemy na jakiś podnośnik to będzie można to zdiagnozować.
[ Dodano: 10 Mar 2010 14:48 ]
Znalazłem właśnie na youtube filmik z takimi odgłosami z maglownicy jakie występują u mnie. Tylko u mnie chyba są jeszcze troche bardziej nasilone :
[ Dodano: 10 Mar 2010 14:48 ]
Znalazłem właśnie na youtube filmik z takimi odgłosami z maglownicy jakie występują u mnie. Tylko u mnie chyba są jeszcze troche bardziej nasilone :
sprzęgło
Witam Kolege
Mam dokładnie te same kłopoty ze sprzęgłem jak Ty, z tym ze moje auto to Seat Leon 2008 rok i 30 tys przebiegu. Jak pojeżdżę kilkanaście kilometrów to pedał sprzęgła podczas wolnego wciskania i puszczania skrzypi i delikatnie się jakby chaczy Bardzo wkurzające jest to podczas manewrowania na tzw. półsprzęgle. Odgłosy ( piski i jęczenio kwiczenia ) podczas używania pedału sprzęgła dochodzą ze skrzyni biegów.
Gdy auto jest zimne jest wszystko w porządku.
Co poradzili na to w ASO VW ???
Mam dokładnie te same kłopoty ze sprzęgłem jak Ty, z tym ze moje auto to Seat Leon 2008 rok i 30 tys przebiegu. Jak pojeżdżę kilkanaście kilometrów to pedał sprzęgła podczas wolnego wciskania i puszczania skrzypi i delikatnie się jakby chaczy Bardzo wkurzające jest to podczas manewrowania na tzw. półsprzęgle. Odgłosy ( piski i jęczenio kwiczenia ) podczas używania pedału sprzęgła dochodzą ze skrzyni biegów.
Gdy auto jest zimne jest wszystko w porządku.
Co poradzili na to w ASO VW ???