- jej bodzio_j, już wczęsniej napisałem, ze:bodzio_j pisze:Przemawia za tym: książka którą wrzuciłem i Ty masz
- oboje z lukasfenix swierdziliśmy własnie to samo co Ty ,dlatego nie chcę z ta dyskusją kręcić się w kółko - Wy przedstawiliście swoje argumenty - ja swoje i myśle, że doszliśmy do porozumienia.Lipek81 pisze:Myślę że temat rozgałęzień moża uzanć za zamknięty
- znowu w końcu jakiś dobry argument.bodzio_j pisze:Druga sprawa to występowanie takich reflektorów w ofercie helli i w pewnym sklepie internetowym też widziałem ( nie tuningowym)
Ok, czyli przyjmuję do wiadomości, że reflektory przednie były produkowane i można je było założyć w grill. Nie potwierdzam natomiast, że było to montowane fabrycznie, gdyż nie ma na to dowodów.
bodzio_j, piszesz, że reflektory mogły być wyposażeniem opcjonalnym - ale co przez to rozumiesz? Tzn. chodzi mi o to, że może być wyposażenie opcjonalne, ale montowane w fabryce (np. ABS lub klimatyzacja były takim wyposażeniem), czy może rozumiesz to na zasadzie, że był taki element dostępny w sklepach i można bylo sobie go kupić i dołożyć do samochodu (tak, jak np. jakis spojler, czy felgi)?
I jeszcze w takim razie prośba do kolegi lukasfenix, która być może rozwieje wszeklie wątpliwości - piszesz, że sam założyłeś te instalację p/m. Reflektory w grill mają to do siebie, że z tyłu mają gumową zasłonke na żarówkę. Przez ta osłonkę przechodzą kabelki. Potem te kabelki ida do złączki (tuż przy reflektorze). Czy może jak dostałeś te halogeny, to ten fragment wiążki się zachował? Chodzi mo o to, że jak kupiłeś te lampy, to z kawalkiem kabla z tyłu, że w ogóle bez żadnych kabelków? Jeżeli z kawałkiem kabla, to zrób jego zdjęcie.