Kluczyk "scyzoryk"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pewnie, ze jest. Grot w Mk2, mk3 i passacie B3, B4 masz taki sam.marceliii pisze:Czytam i się zastanawiam , czy jest szanasa zrobienei scyzoryka do km 2 , i jaki jest tego koszt orientacyjny ?
mnie scyzoryk kosztowal w sumie 100zl:
- dociecie grotu - 20zl
- scyzoryk - 40zl
- surowka do scyzoryka - 40zl
[b] - Alarmy i sterowniki do kluczyków scyzoryków - [/b]
Jesli powiem że w punkcie dorabiania kluczy na osiedlu Lecha to chyba mało dokładna wskazówka będzie
Kupiłem zwykłą surówkę kluczyka do MK III (oraz II) i pobawiłem się pilnikiem, efektem tego była właśnie porada na mojej stronie.
Zawsze można iść na łatwiznę i zamówić na Allegro gotową surówkę golfa Mk III dociętą do scyzoryka ale w momencie testowania patentu nie chciałem pchać się w dodatkowe koszta.
Mój scyzorym ma już prawie dwa lata i jakoś nie spieszy mi się do zmieniania czegokolwiek.
A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
Kupiłem zwykłą surówkę kluczyka do MK III (oraz II) i pobawiłem się pilnikiem, efektem tego była właśnie porada na mojej stronie.
Zawsze można iść na łatwiznę i zamówić na Allegro gotową surówkę golfa Mk III dociętą do scyzoryka ale w momencie testowania patentu nie chciałem pchać się w dodatkowe koszta.
Mój scyzorym ma już prawie dwa lata i jakoś nie spieszy mi się do zmieniania czegokolwiek.
A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać
No to jeszcze niech mi ktos powie gdzie to tak tanio zrobie w okolicach śląska , bo na allegro z dorobieneim zawołali 120 zł .
A z wkąponowaniem alarmu do kluczyka sam sobie dam rade , tylko troszke nowszą techniką , nie trzeba wytrawiac tylko się rysuje a potem naświetla , dzięki czemu idzie zrobić wąższe ścieżki i wszystko bardziej upchać , wtedy napewno sie zmieści .
A może ja komuś wysle mój kluczyk i ktoś mi dorobi u siebie za te 55 zł ?
P.S. A co powiecie na to :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86450378
A z wkąponowaniem alarmu do kluczyka sam sobie dam rade , tylko troszke nowszą techniką , nie trzeba wytrawiac tylko się rysuje a potem naświetla , dzięki czemu idzie zrobić wąższe ścieżki i wszystko bardziej upchać , wtedy napewno sie zmieści .
A może ja komuś wysle mój kluczyk i ktoś mi dorobi u siebie za te 55 zł ?
P.S. A co powiecie na to :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86450378
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
Z tym 120 to przesada, na allegro możesz kupić surówkę za 40 pln i idziesz z nią do najbliższego punktu dorabiania kluczy i płacisz tylko za dorobienie.
Z tego co wiem to chłopaki płacą po 150 pln jak potrzebują zaprogramować nowy transponder immo.
Moja rada jest taka, żebyś poszukał na Allegro surówki i już dalej nie będzie żadnych problemów, co do linka który podałeś to dla mnie jest to delikatna lipa - pilot wygląda jak z odpustu i przede wszystkim jest na podczerwień.
Zdecydowanie wolę Top Safe
Z tego co wiem to chłopaki płacą po 150 pln jak potrzebują zaprogramować nowy transponder immo.
Moja rada jest taka, żebyś poszukał na Allegro surówki i już dalej nie będzie żadnych problemów, co do linka który podałeś to dla mnie jest to delikatna lipa - pilot wygląda jak z odpustu i przede wszystkim jest na podczerwień.
Zdecydowanie wolę Top Safe
Ja scyzoryk (od audi) dostałem od kolegi za darmoszkę więć kosztowało mnie tylko dorobienie końcówi i zamontowanie do scyzoryka. A swoją drogą to kształt płytki wchodzącej do środka scyzoryka od audi i VW jest taki sam czy nie ????? Nie wiem czy kształt samego scyzoryka odpowiada kształtowi który jest w srodku przewidziany jako miejsce na płytkę ????
Nie, za 40 pln masz samą surówkę i do tego koszt dorobienia i koszt scyzoryka. Jeśli chcesz bawić sie tak jak ja (wg.porady na mojej stronie) to kupujesz scyzoryk, surówkę zwykłego kluczyka, dorabiasz ją sam tak żeby pasowała do scyzoryka i dopiero idziesz to wszystko dorobić.
Jeśli chodzi o link to na Allegro jest tez opcja szukaj
Jeśli chodzi o link to na Allegro jest tez opcja szukaj