Podepnę się pod temat ponieważ także mam problem z zamkiem i oświetleniem wnętrza.
Przeczytałem wszystkie posty jednak każdy opisuje różne sposoby i już sam nie wiem co o tym wszystkim mysleć i co robić...
Otóż po otwarciu drzwi po stronie lewej (kierowcy i tylnych) wogóle nie zaświeca mi się oświetlenie wnętrza, nie świeci się też lampka w drzwiach ani nie działa brzęczyk włączonych świateł. Gdy otwieram drzwi z prawej strony (pasażera i tylne) działa oświetlenie wnętrza i lampki w obu drzwiach przednich. Wymieniałem już raz diodę w serwisie i było dobrze ale na krótki czas. Ponadto przy zamkniętym centralnym i uzbrojonym alarmie włączała mi się syrena co jakiś czas, tak jakby nie wiedziała czy jest zamknięty czy otwarty. Mechanik stwierdził że najprawdopodobniej mikrowłącznik jest uszkodzony i należy wymienić zamek (w przednich i tylnych drzwiach po lewej stronie). Jednak ceny oryginałów przyprawiają o zawrót głowy
![blush :blush:](./images/smilies/blush.gif)
Co o tym myślicie? Warto zainwestować? A może macie jakieś inne propozycje/rady???
Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić!