jak by pół forum czekało to bym otrzymał wuchte danych o spalaniu o które prosiłem wcześniej ! (chodzi, że by się sprężyli i załatwili od kogoś !)
nie pisałem, bo byłem w reichu troszke...
adapter jest w drodze do mnie ! będę pisał jak by co !
a wy mi lepiej podajcie jakąś osobe co mi przemieni zegary w poznaniu i zrobi tanio !
[ Dodano: 23 Maj 2008 16:29 ]
może na początku:
muszę, się pochwalić, że udało mi się kupić zegary 919 z fisem na allegro za 250 zł ! więc albo miałem mega szczęście, albo jednak można je znaleźć !!! myślałem, że kupiłem 1/2 FIS, ale jak przyszła paczka okazało się, że mam PEłEN FIS
koleś podesłał z kodem imo ! dzięki Gregowi (któremu wiszę pożądną flaszkę już
) udało mi się zamienić zegary, wkodować kluczyki, zmienić język na angielski i to tak jak pisał wcześniej vagiem, wkładamy nowe zegary, kluczyk, logujemy, kodujemy, czarujemy i działa
(wyżej greg opisywał dokładnie jak !) oczywiście wcześniej trzeba poprowadzić przewód pod 32 pin w zielonej wtyczce (spalanie) i chyba 27 (czujnik temperatury)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... hlight=mfa
ja kupiłem zegary od passata B5 trzeba troche dorzeźbić, aby przypasować do MK4:
tylną obudowę zostawiamy od pasata, przednią trzeba zamontować od mk4 w następujący sposób:
1 - patrząc od góry na plastikowych rurkach są takie małe wypustki - musimy je wyrwać kombinerkami
2. musimy wyciąć otworki w tarczach (bo bolce z przedniej obudowy od mk4 ciężko by było wyrwać nie uszkadzając plastików po boku, więc lepiej zrobić miejsce na nie w tarczach)
1. wyrywamy rureczki na śrubki (pękają na luzie, więc nic nie uszkodzicie)
2. wyrywamy takie małe zaczepiki (ukręcamy je - nie będą nam już potrzebne, a przeszkadzają)
tak wyglądają po złożeniu - nie zchodzą się o grubość płytki drukowanej, ale jej już nie chciałem szlifować i nie ma takiej potrzeby !
całość sklejamy np. izolacją
i montujemy na miejce:
gra i buczy
jedynie denerwuje mnie, że inaczej wygląda fis niż np. u MARCINKA ! ja mam jedynie jedną funkcę na wyśw i muszę mieszać gaigą ! a on ma 2 - np spalanie i czas, albo spalanie i temp.
ale to chyba opcja wgrania innego softu co ?
a - pozostałe klunkry ! stare zegary zostawiamy z tyłem od mk4 i przykrywamy przodem od passata - pasuje ale nie ma jak skręcić, więc pozostaje skleić taśmą i wystawić na allegro jako zegary do passata
teraz tylko panie i panowie - kto mi dogra opcję ile litrów w zbiorniku oraz ile kilometrów na baku ? a - jak mam czujnik przy spryskiwaczu to będzie mi wyświetlać na zegarach ?
jaki kupić czujnik temperatury zewnętrznej - może być taki ?
http://www.allegro.pl/item362187862_czu ... _audi.html
i gdzie on dokładnie powinien być zamontowany (tak dokładnie dokładnie)