Słychac zawory
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słychac zawory
Witam mam problem z zaworami, jak jade to słychać ciągłe cykanie, zimny ciepły, dodam że silnik był rozbierany pod katem wymiany pierścieni, wcześniej problemu nie było, stało się to zaraz po remoncie, wymiana oleju nic nie dała, podpowiedzcie co to może być, bo zużycie chyba odpada.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 29, 2007 17:56 przez Romek13, łącznie zmieniany 1 raz.
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To_mas, U mnie po około 6500 km cykanie się nasilało,ze poprostu trzeba było zmienić olej. Czasem z bańki lało się brązowy a czasem żółciutki olej, nie wiem, może nie był z pewnego źródła... Jeździłem na nim, bo miałem mozliwość kupować za pół ceny, ale duzo ludzi sie nieprzychylnie wyrażało o mobilu, wiec postanowiłem zmienic marke.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
stonefree, ja mam taką samą sytuacje jak ty !! Cyka mi qrde od czasu do czasu rzadko lae cyka i mnie to wqrwia !!:PP
Olej mam mobil 15W/40 bo kupuje za 1/4 ceny i dobry nie jakiś uzywany :PP hehe
Miałem tez Elf 15W/40 jezdziłem na nim moze 2 tyś i wymieniłem spowrotem na mobil bo było to samo ://// a nawet bardziej
Teraz jeszcze przejezdze to a potem sprubuje zalać czymś innym !!
Ale troche sie boje 10W/40 zebym go nie zgubił po drodze
Olej mam mobil 15W/40 bo kupuje za 1/4 ceny i dobry nie jakiś uzywany :PP hehe
Miałem tez Elf 15W/40 jezdziłem na nim moze 2 tyś i wymieniłem spowrotem na mobil bo było to samo ://// a nawet bardziej
Teraz jeszcze przejezdze to a potem sprubuje zalać czymś innym !!
Ale troche sie boje 10W/40 zebym go nie zgubił po drodze
z tego co opisujesz to jest kilka mozliwosci aleod poczatku zacznijmy od sprawdzenia czy wlasciwie rozrzad jest ustawiony,dodatkowo warto spawdzic zaplon,dopiero pozniej zmien olej na dobry i sprawdzony mineralny 15W/40 ,a wpgole jakie masz popychacze? hydrauliczne czy plytkowe to wazne ?
vw-torox-vw
Re: Słychac zawory
jeśli ustawienie rozrządu po sprawdzeniu będzie OKRomek13 pisze:Witam mam problem z zaworami, jak jade to słychać ciągłe cykanie, zimny ciepły, dodam że silnik był rozbierany pod katem wymiany pierścieni, wcześniej problemu nie było, stało się to zaraz po remoncie, wymiana oleju nic nie dała, podpowiedzcie co to może być, bo zużycie chyba odpada.
to później zmień olej ale nie na kujawski typu selektol
wiele dobrego słyszałem właśnie o tym co pisze stonefree
czyli o Texaco (podobno jedyny olej nie rozlewany w Polsce)
jeśli nie pomoże wywalić będziesz musiał wałek rozrządu
i sprawdzić szklaneczki (popychacze) i ewentualnie wymienić te "twarde/ciasne"
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN