szarpniecia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
szarpniecia
Witam wszystkich. Pisze poniewa| zetknolem sie z problemem w moim 1.820VT AGU. a mianowicie. Silnik szarpie przy 1750rpm/min z tym ze na paliwie jest to prawie nie odczuwalne a na lpg to szarpanie wyraznie przeszkadza. Jedynym lekarstwem jest minimalne wciskanie pedalu przyspieszania w tym zakresie obrotow az silnik wkreci sie na co najmiej 2200obr/min. (prawdopodobnie brak iskry ale to tylko moje przypuszczena) kilka razy wymienilem juz swiece na ngk dedykowane platynki do tego silnika jak i filtry (silnik i ins. lpg) pragne jeszcze dodac ze gwaltowne wcisniecie "gazu" podczas pracy na lpg rowniesz powoduje szarpana prace silnika Licze ze ktos juz zetknol sie z tym problemem i mi pomoze. Z gory dzieki
Ostatnio zmieniony czw maja 03, 2007 15:42 przez Sylwek, łącznie zmieniany 2 razy.
Crash
witam z chaslem zuconym przezemnie a mianowice (turbodziura) chodzilo mi o moment w ktorym sprezarka zaczyna tloczyc powietrze i wlasnie w tedy to owo szarpniecie jest rowniesz wyczowalne na pb. oczywiscie przy mocniej wcisnietym pedale przyspieszaniagreg pisze:to nie turbodziura tylko zbyt mała dawka gazu - dlatego masz problem na gazie a na benzynie nie
Crash
Greg. Widze ze chyba nie potrafie sie zbyt dosadnie wyslowic o bolacce ktora mnie drazni w danym aucie. Ale poprostu widocznie lpg to tylko przerobka i nigdy nie bedzie sie zachowywac jak poczciwe autko na pb. <pragne dodac ze to jedyne moje auto na gas> Moment obrotowy w tym motorku jest od 1750do bodajze 4600obr/min a wiec nisko jak w dieslu a do tego jeszcze go trzyma. (210nm). ale i tak dzieki za posty.
Crash
Sylwek, ja mam u siebie w AGU sekwencje AKME , wtryski Valtek czerwone , takie szarpniecie na LPG przy zalaczaniu sie turbiny zdazylo mi sie 2 moze 3 razy w ciagu 10 miesiecy jak mam to auto i zalozylem LPG, u mnie zdazylo sie to tylko w momencie gdy silnik nie byl jeszcze dobrze rozgrzany (wskazowka byla tak na prawym koncu tego pierwszego bialego pola) , swiece tez mam wsadzone platynowe ngk.
Mój golfik:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=18947&postdays=0&postorder=asc&start=1140&sid=3125aafe34a6e4ea9a51c6a94b07628e