Tłumnik z tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tłumnik z tdi
Witam, zamierzam wywalić z tłumika końcowego z tdi (dwururka)obydwie rurki i wsadzić końcówkę z Remusa(owal),w związku z tym moje pytanie ,czy te dwie wylotowe końcówki idą w tłumiku przez prawie cała długość, czy tylko są zabudowane do tylnej ścianki tłumika?
Nie pytaj próżno,bo nikt sie nie dowie.Jaki nam koniec szykują bogowie.
marrcin pisze:z końcowego tłumika tylko wychodzą 2 rurki
to wiem akurat bo taki tłumik posiadam ale czy owe rurki sa tylko przyspawane do ścianki puszki,czy też ida dalej w puszce tłumika(czy z wyjeciem ich nie bedzie jakiś komplikacji?)
- AdamTDI
- Nowicjusz
nie lepiej od razu cały końcowy tłymik wsadzić. Nie raz tak widziałem w TDIkach sportowe wydechy. No jeżeli w tym przypadku już posiadasz taką końcówkę bez tłumika to najlepiejaegiss pisze:Witam, zamierzam wywalić z tłumika końcowego z tdi (dwururka)obydwie rurki i wsadzić końcówkę z Remusa(owal)
i wtedy przyspawać końcówkę. Czy będą komplikacje? Widać że niktórzy tak robią i jakoś jeżdzą.Pawel-b28 pisze:Wytnij tak żeby wystawały po centymetrze na to końcówa i tak ich nie będzie widać
myślałem też nad takim rozwiązaniem, ale wszystko bedzie zależało od dzwięku jaki uzyskam,jeśli nie będzie satysfakcjonujący to musze wyciąć całość .AdamTDI pisze:Pawel-b28 napisał/a:
Wytnij tak żeby wystawały po centymetrze na to końcówa i tak ich nie będzie widać
i wtedy przyspawać końcówkę. Czy będą komplikacje? Widać że niktórzy tak robią i jakoś jeżdzą.
z tym nie był by problem (na forum widziałem wczoraj cały) ale co z tego skoro końcówka mi leży i sie kurzy:)AdamTDI pisze:nie lepiej od razu cały końcowy tłymik wsadzić.