[mk2] co to jest i do czego sluzy?? -fotka-
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
[mk2] co to jest i do czego sluzy?? -fotka-
juz kiedys sie nad tym zastanawialem ale dzisiaj dokladnie sie temu przyjzalem. przykrecone to jest do wzocnienia czolowego pod lampa. na poczatku myslalem, ze to silniczek od regulacji lamp ale z tej skrzynki nie wychodzi nic do lampy i nie mam regulackji lamp na desce rozdzielczej a przy drugiej lampie tego nie mam. nie jest to podlaczone do niczego. wiec co to??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
no ja mam lampy od Jetty. czyli to jest silniczek do zmiany wyskosci swiatel??? to ciekawe co za mechanik to auto skladal, ze go tam zamontowal a do niczego nie podlaczyl bo nie ma takiej fizycznej mozliwosci i to w dodatku tylko z jednej strony go zalozylMichael G60 pisze:Lampa z innego auta po prostu - z takiego z regulacją !!!
- Adam Polak
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
heh ale jak/po co mam go podlaczac jak mam tylko zamontowany z jednej strony a pozatym moje siwtla nie maja mozliwosci zamontowania - chyba ze mozna zamontowac to do kazdych??Adam Polak pisze:witam .jest to silniczek od regulacji wysokości świateł kiedy zbyt dużo napakujesz do bagażnika silniczek miał za zadanie obniżyć światło z reflektorów by nie świeciły po oknach na pierwszym piętrze kup sobie przełącznik i podłącz to nie trudne.pozdrawiam
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
przestań spamować forum. wysyłanie takich samych postw jest niezgodne z regulaminem forum!!c-kozi pisze:oczywistą rzeczą jest to ze to jest silnik regulacji wysokosci lampy. We wtyczce sa 3 kable 2 + jeden -
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
heh no dzieki za odpowiedzi. tylko ten silnik nie jest podlaczony nawet do lampy. po prostu jest przykrecony do wzmocnienia. a w oryginale jak to bylo montowane?? silnik byl przykrecany do lampy czy do wzmocnienia?? i czy byl jeden silnik czy dwa - po jednym na strone??
były dwa, po jednym na lampę. Sam silnik powinien być przykręcony do wzmocnienia, z niego powinien wychodzić biały plastikowy popychacz który jest zamocowany do ramki od lampy. obraca się on dookoła osi co powoduje odchylenie ramki reflektora. tylko do tego potrzebujesz przycisk(a raczej zaślepkę z rolką z cyferkami 1,2,3) w deskę rozdzielczą który dość ciężko jest dostać , więc ja proponuje byś sobie tym nie zawracał głowy. Tylko jeżeli nie masz tego białego popychacza to lampa nie ma jednego punktu zaczepienia i musi się troszkę kiwać więc proponuję wywalić silnik i założyć zwykłą śrubę z regulacją którą można kupić w sklepie lub na szrocie. Pozdro
I'm love in MK. Zanabyte digifiz, abs, tempomat, elektryczne lusterka i podgrzewane fotele czekają na swoją kolej :)))