Polerowanie felg aluminiowych
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Polerowanie felg aluminiowych
Jak w temacie czy ktoś już to robił czy warto jaki jest efekt, czym to się robi i jak wogóle się do tego zabrać.
TUTENHAMON
- TUTENHAMON
Re: Polerowanie felg aluminiowych
ja jestem w trakcie polerki i powiem ze czy warto to niewiem ale sadzac po zdjeciach jakie widzałem na forum to tak .a pracy jest od h.. i ciut ciut lepiej to robic na zime bo raczej felg w tydzien nie wypolerujesz chyba ze masz prosty wzor i lakier z nich bedzie zchodził bardzo dobrze .z moich felg strasznie ciezko schodził lakier i tzreba było zdzierac resztki grubym papierem a co za tym idzie to wieksze rysy ktore tzreba slifowac coraz grubszym papierem po wiem ze masakra jak dla mnieTUTENHAMON pisze:Jak w temacie czy ktoś już to robił czy warto jaki jest efekt, czym to się robi i jak wogóle się do tego zabrać.
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- vwmarian
- czarny szatannnnnnnn
- Kontakt:
chetnych po info zapraszam na gg 3326201
a nr do NOON-a to 2698203 zapraszam rowniez zna niego hehe
Mk II 2,0 GTI 16V (Czarnuch)
Audi 80 B2 quattro GTE
Audi 80 B2 quattro GTE
hej - ja jestem w trakcie polerki (przy pierwszej feldze... ) i mam pytanie do tych co juz maja wypolerowane felgi. Czym wyczyscic w tych najtrudniejszych zakamarkach? Moze dacie jakies porady? Próbowałem papierem, pilnikiem, ale nic nie wyhodzi tak jakbym chciał. A co do polerki toprzedstrawie jak ja to robiłem:
1. szczotka na wiertarke (druciak)
2. papier 80 aqua
3. papier 220 aqua
4. papier 400 aqua
5. papier 1000 aqua
i na koncu papier 2500 + automax i jest efekt zaj#$%^&y
Ale pracy jest multum!!!
2. papier 80 aqua
3. papier 220 aqua
4. papier 400 aqua
5. papier 1000 aqua
Ale pracy jest multum!!!
PILOT MK2
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pilot mk2 pisze:hej - ja jestem w trakcie polerki (przy pierwszej feldze... ) i mam pytanie do tych co juz maja wypolerowane felgi. Czym wyczyscic w tych najtrudniejszych zakamarkach? Moze dacie jakies porady? Próbowałem papierem, pilnikiem, ale nic nie wyhodzi tak jakbym chciał. A co do polerki toprzedstrawie jak ja to robiłem:
2. papier 80 aqua
3. papier 220 aqua
4. papier 400 aqua
5. papier 1000 aqua
Ale pracy jest multum!!!
co do zakamarkow to moze poprostu daj fele do piaskowania chyba wezme sie za swoje alusy
- TUTENHAMON
Jesli chodzi o polerke to najpierw trzeba pozbyc sie lakieru ktory jest na felgach (tak bylo w moim przypadku).
Uzylem do tego srodka o nazwie SCANSOL wedlug instrukcji na puszce z tym ze ja rozpuszczonu lakier scieralem twarda gabka mozna szmata (nie polecam nozykow chociaz ladnie szlo ale zostawaly rysy i pozniej wiecej tarcia jest) mozna tez strumieniem wody usuwac ten lakier.
Nastepnie uzywam papier scierny wodny i zaczynam od 600 a koncze na 2000 bo taki najdrobniejszy dostalem w sklepie.
Kolejny etap to juz pasta polerska i filc.
Ponizej fotka felgi wyczyszczonej papierem wodnym 1500 na gornej czesci felgi resztki lakieru.
Uzylem do tego srodka o nazwie SCANSOL wedlug instrukcji na puszce z tym ze ja rozpuszczonu lakier scieralem twarda gabka mozna szmata (nie polecam nozykow chociaz ladnie szlo ale zostawaly rysy i pozniej wiecej tarcia jest) mozna tez strumieniem wody usuwac ten lakier.
Nastepnie uzywam papier scierny wodny i zaczynam od 600 a koncze na 2000 bo taki najdrobniejszy dostalem w sklepie.
Kolejny etap to juz pasta polerska i filc.
Ponizej fotka felgi wyczyszczonej papierem wodnym 1500 na gornej czesci felgi resztki lakieru.
Ostatnio zmieniony pn mar 28, 2005 19:16 przez Piter_NS, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię części lub całe NSU 1000,1200,TT,TTS,Prinz
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition
Obecnie - Golf MK2 Westmoreland, BBS RS, Airride, CarPC oraz NSU 1000C
Poprzednio - Golf MK2 GTi - Wolfsburg Edition