Klimatyzacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Klimatyzacja
Witam mam pare pytan i mam nadzieje ze ktos mi dobrze doradzi
chodzi o klime golf III tdi 95r manualna klima
1. mam nieszczelność w ukladzie klimy ( wpuszczanny był jakiś odczynnik w zakładzie) a mianowicie na połaczeniu przewodu z chlodnica klimy i tam idzie uszczelka - oring. Czy tam trzeba dac jakaś zwykłą uszczelke czy to musi być jakaś specjalna? jak specjalna to moze ktoś zna jej parametry- wymiary?
2. po włączeniu klimy nie działa. Na krótko jak się podłaczy to dział przewodu robia się lodowate i wentylatory chodza co to moze być jakiś bezpiecznik lub przekaźnik?
PILNIE PROSZE O POMOC
chodzi o klime golf III tdi 95r manualna klima
1. mam nieszczelność w ukladzie klimy ( wpuszczanny był jakiś odczynnik w zakładzie) a mianowicie na połaczeniu przewodu z chlodnica klimy i tam idzie uszczelka - oring. Czy tam trzeba dac jakaś zwykłą uszczelke czy to musi być jakaś specjalna? jak specjalna to moze ktoś zna jej parametry- wymiary?
2. po włączeniu klimy nie działa. Na krótko jak się podłaczy to dział przewodu robia się lodowate i wentylatory chodza co to moze być jakiś bezpiecznik lub przekaźnik?
PILNIE PROSZE O POMOC
Re: Klimatyzacja
Chyba normalne oringi (lepsze z silikonu - przeważnie kolorowe)herflik95 pisze:1. mam nieszczelność w ukladzie klimy ( wpuszczanny był jakiś odczynnik w zakładzie) a mianowicie na połaczeniu przewodu z chlodnica klimy i tam idzie uszczelka - oring. Czy tam trzeba dac jakaś zwykłą uszczelke czy to musi być jakaś specjalna? jak specjalna to moze ktoś zna jej parametry- wymiary?
Jak ma działać jak Ci czynnik uciekł przez nieszczelność (ad pkt 1)2. po włączeniu klimy nie działa. Na krótko jak się podłaczy to dział przewodu robia się lodowate i wentylatory chodza co to moze być jakiś bezpiecznik lub przekaźnik?
był Passat B3 Variant GT 1.8/ABS 1992 + LPG/Zavoli/BingoM
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
jest Audi A6 C5 2.4+LPG
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie włączy się bo jest za małe ciśnienie czynnika, czujnik od tego jest. Trochę tego czynnika jeszcze masz dlatego po sztucznym uruchomieniu jeszcze chłodzi.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
umówiłem się na dzisiaj z klijentem który ma mi zrobić klime. jak dzwoniłem do niego to powiedział ze ma takie oringi i jak mi załozy je i sprawdzi ciśnienie i jak nie bedzie uciekać gaz to wtedy nabije klime.
I wtedy zobaczymy czy bedzie sie załaczać. jak nie to gdzie szukać przyczyby?
a ile wchodzi gazu w układ?
I wtedy zobaczymy czy bedzie sie załaczać. jak nie to gdzie szukać przyczyby?
a ile wchodzi gazu w układ?