Stukot / wibracje powyzej 130 km/h, zawieszenie czy opona ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stukot / wibracje powyzej 130 km/h, zawieszenie czy opona ?
Mam taki objaw, gdy jade powyzej 130KM/h cos ostro zaczyna wibrować i stukać, mam wrazenie ze epicentrum tego to prawe tylne koło, ponizej tej predkosci jest wszystko cacy zero niepokojacych odglosów, na co byscie stawiali ? na jakis problem z zawieszeniem, czy np na zuzytą opone lub zcentrowana felgę ?
Ostatnio zmieniony pt cze 08, 2007 18:08 przez porlock, łącznie zmieniany 1 raz.
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Witam!
Najpierw sprawdź łożyska (koło do góry i sprawdź czy nie masz luzów oraz czy nie szumią) a jeśli z tym ok to jedź do wulkanizatora i niech Ci sprawdzi felge i w razie potrzeby niech ją wyważy i niech sprawdzi ciśnienie... Wyważenie kosztuje 10 zł w porywach do 15 więc to nie jest duży wadatek... A wydaje mi się, że to jest najprostsze rozwiązanie...
Najpierw sprawdź łożyska (koło do góry i sprawdź czy nie masz luzów oraz czy nie szumią) a jeśli z tym ok to jedź do wulkanizatora i niech Ci sprawdzi felge i w razie potrzeby niech ją wyważy i niech sprawdzi ciśnienie... Wyważenie kosztuje 10 zł w porywach do 15 więc to nie jest duży wadatek... A wydaje mi się, że to jest najprostsze rozwiązanie...