Mk III ściąga w lewo...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Mk III ściąga w lewo...
Mam do wyrwania Mk III 1.8 ABS z 1993 roku.
Autko ma na przodzie alu 205 oponki!!!
Troszkę ściąga na lewo!!!
Ale przyjechało z Niemiec 1.500 km i nie ścięło opon!!!
Co to może być???
Autko ma na przodzie alu 205 oponki!!!
Troszkę ściąga na lewo!!!
Ale przyjechało z Niemiec 1.500 km i nie ścięło opon!!!
Co to może być???
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Cze
przede wszystkim sprawdź ciśnienie w oponkach, a potem jeżeli opony nie są kierunkowe to zmień całe koła miejscami tzn. prawe na lewe a jeżeli są kier. to tył na przód, najpierw jeden bok, a potem drugi, jeżeli przestanie ściągać lub będzie ciągnąć w drugą stronę to jest wina opon 1000% i żadna zbierzność nie pomoże jeżeli to wina opon, a bardzo często tak się dzieje
ps. ja wiem że to śmieszne co napisałem, ale proszę spróbować, a potom śmiać się ze mnie i głupio komentować ha ha ha
pozdrawiam
kazek
ps.Michael G60 miałeś się dowiedzieć jak fachowo się zmienia pasek rozrządu w VW dieslu i co???
przede wszystkim sprawdź ciśnienie w oponkach, a potem jeżeli opony nie są kierunkowe to zmień całe koła miejscami tzn. prawe na lewe a jeżeli są kier. to tył na przód, najpierw jeden bok, a potem drugi, jeżeli przestanie ściągać lub będzie ciągnąć w drugą stronę to jest wina opon 1000% i żadna zbierzność nie pomoże jeżeli to wina opon, a bardzo często tak się dzieje
ps. ja wiem że to śmieszne co napisałem, ale proszę spróbować, a potom śmiać się ze mnie i głupio komentować ha ha ha
pozdrawiam
kazek
ps.Michael G60 miałeś się dowiedzieć jak fachowo się zmienia pasek rozrządu w VW dieslu i co???
Kazek
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
Czy ktoś zna jakieś stronki poświęcone motocyklom M-72
- Kapsel_1
- Mały gagatek
- Kontakt:
Też mi ściąga w lewo nieznacznie ale jednak.
Ustawienie zbieżności w mojej sytuacji nie pomogło.
zostało sprzawdzić ciśnienie w oponkach a później zamiana z lewej na prawą ewntuallnie tył na przód po przekątnej
Ustawienie zbieżności w mojej sytuacji nie pomogło.
zostało sprzawdzić ciśnienie w oponkach a później zamiana z lewej na prawą ewntuallnie tył na przód po przekątnej
126p to była fuuraaaaaaa a teraz MK3 1.8 GT
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]
jesli masz kirunkowe oponki to nic nie poradzisz ze zmianą prawe na lewe jak czytałem wyzej. Ja dzisiaj pojechałem na zbierznośc i sprawe załatwiłem mam niski profil opony i jest szeroka 195/50 wec myslałem ze to koleiny ale zawsze mnie sciagało na lewo. Od dzisiaj sie skończyło za jedyne 40 zł hehe pozdro.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeśli nie ścieło opon to zbierzność jest dobra. Pewnie hamulec z lewej strony nie odbija dobrze i troce hamuje. Po jezdzie trzeba sprawdzić czy tarcze są ciepłe w równych proporcjach, czy któraś z nich nie jest o wiele cieplejsza. Trzeba sprawdzić czy przy hamowaniu też ściąga.
Jak koła są niewyważone to powinno szarpać kierownicą przy większej prędkości.
Jak koła są niewyważone to powinno szarpać kierownicą przy większej prędkości.
Szlak mnie trafia bo tydzień temu zmieniłem koła na letnie ( alusy 195/50/15") i sciąga mi auto w lewo, a na zimówkach tego nie było . Na zewnętrznych stronach opon zrobiły się ząbki t.z. ścina mo opony od zewnątrz, a jeżdze dopiero na niech tydzień. Koła były wyważane i sprawdzane w wulkanizacji i są ok. zostało mi tylko jechać sprawdzic zbieżność może to coś da. Najdziwniejsze jest to że bieżnik na zimówkach jest dobry.