Witam !!!
Mam pytanie: otóż jak skręce kierownicą do oporu w jedną lub w drugą strone (bez różnicy) to zaczyna mi coś piskać !!! Sądze że ten pisk wydobywa sie od pompy wspomagania !
A jak wy myślicie i co poradzicie żeby temu zapobiec ?
Hałasująca pompa od wspomagania kier.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hałasująca pompa od wspomagania kier.
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 21:40 przez kamil_sta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Halas pochodzi od pompy wspomy. Jednak nie nalezy na sile krecic do oporu. Pompa jak kazda inna czesc ma swoj zywot. Jesli to wyje sama pompa to licz sie z jej wymiana. Moze rowniez slizgac sie pasek ale i wtedy jest pisk. Jesli buczy - to pompa. Winny moze tez byc niedobor plynu wspomagania. U mnie pompa buczala, wytrzymalem prawie pol roku i od piatku smiga nowka Nic nie wyje, kiera chodzi lekko.
Gitner
Gitner
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 21:36 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Sprawdz poziom plynu wspomagania, sprawdz pasek.. moze byc i tak ze juz nadszedl jej kres..
Gitner
Gitner
Ostatnio zmieniony sob lip 14, 2007 21:43 przez Gitner, łącznie zmieniany 1 raz.
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Nie ciągnąc z kierę jak skręcisz na maksa to po pierwsze!!Jedna pompa już mi poszła... kupiłem używaną noi jakoś na początku też piskała sama z siebie ale później było ok... teraz właśnie przy skręcie na maxa piszczy coś !!!
A po drugie naciągnij pasek ale rozsądnie po jak z mocno podkręcisz to bedziesz szukał pompy............