Witam.
Wczoraj wieczorem w moim MK3 pojawiał się następujący problem :
- po przekręceniu kluczyka, kontrolki sie świeca niby wszystko ok, jednakże gdy przekręcam go dalej do pozycji rozruch czasem silnik po prostu nie kręci. Kontroli gasną, a silnik tak jakby umarł. Akumulator mam nowy, imobilaiser tez chyba działa bo pompka paliwa działa.
Czy może to być wina stacyjki ?? Czy może coś z rozrusznikiem czy czymś innym??
Zaznacza że sytuacja nie pojawia raz za razem, czasem silnik normlanie odpala a czasem woógle nic nie kręci..
Pozdro i czekam na pomocne odpowiedzi..
Silnik nie kręci po przekręceniu zapłonu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik nie kręci po przekręceniu zapłonu.
Ostatnio zmieniony czw sie 16, 2007 10:19 przez Kamiloo19, łącznie zmieniany 1 raz.
jak odpali to poruszaj kluczykiem w stacyjceKamiloo19 pisze:czasem silnik normlanie odpala a czasem woógle nic nie kręci
zobacz jeszcze to
A u mnie majac podobne objawy kupilem stacyjke i doszedlem do tego metoda prob i bledow czyli w sytuacji gdy nie chcial odpalic podlaczylem stacyjke (nowa) i tez cisza wiec szukalem dalej znalazlem czerwony kabel przy akumulatorze ktory byl luzny po dokreceniu samochod odpalil i od tego czasu problemu nie mam .... Powodzenia
- gOOzOl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Silnik nie kręci po przekręceniu zapłonu.
mialem cos takiego. zasniedzial mi konektor dopinajacy napiecie z aku wpinany z tylu plytki z bezpiecznikami, dodatkowo byl luzny. u mnie 7 min roboty ;]Kamiloo19 pisze:
- po przekręceniu kluczyka, kontrolki sie świeca niby wszystko ok, jednakże gdy przekręcam go dalej do pozycji rozruch czasem silnik po prostu nie kręci. Kontroli gasną, a silnik tak jakby umarł. Akumulator mam nowy, imobilaiser tez chyba działa bo pompka paliwa działa.