Problem z rozruchem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z rozruchem
witam, mam taki problem, po przekreceniu kluczyka do pozycji rozruch nic sie nie dzieje , niema zadnego poboru prądu bo kontrolki nawet nie mrugną , slychac jedynie ze przekaznik przyciąga, gdzie szukac usterki? moze immobiliser , a moze bendiks?
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 17:39 przez darekvw, łącznie zmieniany 1 raz.
jezli BENDIX robił by zwarcie przede wszystkim by bylo to zauwazalne w postaci przygaśniecia kontrolek odłącz kostke od stacyjki i spróbuj zmostkowac zapłon i rozruch bez uzycia kluczyka jak zacznie kręcic tzn że stacyjka ( kostka - rozdzielacz do wymiany}a moze bendiks?
Ostatnio zmieniony ndz sie 19, 2007 18:01 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
WITAM MAM PODOBNY PROBLEMIK CO KOLEGA DAREKVW TZN OSTATNIO CZESTO NEI MOGE ODPALIC MOJEGO GOLFIKA-JAK PRZEKRECAM KLUCZYK TO ZERO REAKCJI I TRZEBA PCHAC ZEBY CZACZAŁ "ROBIC" ALE CZASAMI BEZ PROBLEMU PALI I TO BEZ RÓZNICY CZY JEST CIEPŁY CZY ZIMNY. JAK KTOS COS WIE NA TEN TEMACIK TO PROSZE O PMOC . Z GÓRY DZIEKUJE
1. Nie krzycz !!!maqu7 pisze:WITAM MAM PODOBNY PROBLEMIK CO KOLEGA DAREKVW TZN OSTATNIO CZESTO NEI MOGE ODPALIC MOJEGO GOLFIKA-JAK PRZEKRECAM KLUCZYK TO ZERO REAKCJI I TRZEBA PCHAC ZEBY CZACZAŁ "ROBIC" ALE CZASAMI BEZ PROBLEMU PALI I TO BEZ RÓZNICY CZY JEST CIEPŁY CZY ZIMNY. JAK KTOS COS WIE NA TEN TEMACIK TO PROSZE O PMOC . Z GÓRY DZIEKUJE
2. Jak masz auto odpalone to poruszaj kluczykami w stacyjce i zobacz , czy zgaśnie
3. Masz alarm fabryczny