Mruga kontrolka temp. plynu...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mruga kontrolka temp. plynu...
Po odpaleniu samochodu po jakis 5 sec mruga kontrolka temp. Sprawdzalem co sie dzieje i oto wyniki:
1. Silnik dosyc szybko sie grzeje
- temp na przed ostatniej kresce i wlacza sie wiatrak (jazda miejska)
2. Przy otwartym korku zbiorniczka wyrownawczego wywala wode
3. W samochodzie jest cieple powietrze (uszczelka glowicy odpada)
Help!!!
1. Silnik dosyc szybko sie grzeje
- temp na przed ostatniej kresce i wlacza sie wiatrak (jazda miejska)
2. Przy otwartym korku zbiorniczka wyrownawczego wywala wode
3. W samochodzie jest cieple powietrze (uszczelka glowicy odpada)
Help!!!
A może poprostu termostat nie otwiera się albo otwiera za późno?
(wymontuj go i zagotuj w wodzie, jak sie nie otworzy przed 100st celcjusza to raczej do wymiany)
A, sprawdź jeszcze przy jakiej temperaturze dolna rura zaczyna być gorąca. Powinna zacząć się grzać przy 90
Proponuję przejzeć wątek
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
chyba wszystko w temacie TEMPERATURA zostało tam poruszone
(wymontuj go i zagotuj w wodzie, jak sie nie otworzy przed 100st celcjusza to raczej do wymiany)
A, sprawdź jeszcze przy jakiej temperaturze dolna rura zaczyna być gorąca. Powinna zacząć się grzać przy 90
Proponuję przejzeć wątek
http://vwgolf.pl/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
chyba wszystko w temacie TEMPERATURA zostało tam poruszone
Ja tak mam. Wracając jeszcze do temperatury węży. Jeden wąż mam gorący jak cholera, drugi zimny - czy tak ma być? Wskazówka od temperatury jest grubo poza diodę. Jeden ze znajomych mi mówił, że jeśli mam instalację gazową to wtedy temperatura na wskaźniku wynosi 100 stopni, ale na moim jest chyba troszeczkę więcej niż 100, może 105-110.stary123 pisze:Mruga ci w czasie jazdy?? Jeżeli tak to witamy w klubie - ten typ tak ma. W czasie jazdy mruga a po nagrzaniu silika i jego zgaszeniu oraz odczekaniu chwili i ponownym odpaleniu juz sie nie zapala - czy tak masz??
Volskwagen - Das Auto.
"Mruga ci w czasie jazdy?? Jeżeli tak to witamy w klubie - ten typ tak ma. W czasie jazdy mruga a po nagrzaniu silika i jego zgaszeniu oraz odczekaniu chwili i ponownym odpaleniu juz sie nie zapala - czy tak masz??"
Masz racje, tak sie dzieje... tzn mam sie z tym pogodzic czy mozna z tym cos zrobic, z tego co sie domyslam to dzodzi tylko o diesla?
Masz racje, tak sie dzieje... tzn mam sie z tym pogodzic czy mozna z tym cos zrobic, z tego co sie domyslam to dzodzi tylko o diesla?