Nowy akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nowy akumulator
Kupiłem nowy akumulator. Sprzedawca powiedział ze nawet nowy akumulator trzeba od czasu do czasu doładowywać. Jeździłem na tym akumie 6 lat i nie doładowywałem tylko wody raz na rok dolewałem. Czy ktoś z was doładowywuje akumulator? Czy sprzedawca by nie kumaty?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
Aku się doładowywuje jak porzeba, tzn jak ktoś jeździ autem zimą po bułki za róg i z powrotem i alternator niema czasu doladować prądu który poszadł na zapalanie, jak ktoś wcale dłuższy czas nie jeździ , albo jak już dogorywa.
Populare akumulatory są tylko "pseudoobsługowe", i tak samo trzeba patrzeć na poziom elektrolitu, zwłaszcza gdy mamy jakieś problemy z przeładowywaniem, np przy uszkodzeniu regulatora napięcia. Są natomiast tak zrobione że ubytki płynu pojawiają sie później.
Całkowicie bezobslugowe sa drogie.
Populare akumulatory są tylko "pseudoobsługowe", i tak samo trzeba patrzeć na poziom elektrolitu, zwłaszcza gdy mamy jakieś problemy z przeładowywaniem, np przy uszkodzeniu regulatora napięcia. Są natomiast tak zrobione że ubytki płynu pojawiają sie później.
Całkowicie bezobslugowe sa drogie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.