Kontrolka hamulca recznego ciagle sie swieci???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka hamulca recznego ciagle sie swieci???
Witam,
w pewnym momencie zapalila sie kontrolka od hamulca recznego i nie chce sie wogole wylaczyc?? ewentualnie nikiedy, ale to zadko powoli przygasa, ale tak naprawde ciagle jest zapalona...powiedzcie co to moze byc i jak to naprawic:)...Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc!!!
w pewnym momencie zapalila sie kontrolka od hamulca recznego i nie chce sie wogole wylaczyc?? ewentualnie nikiedy, ale to zadko powoli przygasa, ale tak naprawde ciagle jest zapalona...powiedzcie co to moze byc i jak to naprawic:)...Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc!!!
mialem identyczny problem co ty pierwsze co jakis czas sie mi pojawiala kontrolka reczneo potem na stale swiecila , sprawdzilem elektryke od recznego , reczny i wszystko bylo ok
przyczyna (przynajmniej u mnie ) byly zuzyte tarcze i szczeki hamulcow , wnioskuje ze jest tam czujnik ale nie elektryczny tylko np hydrauliczny lub pneumatyczny + jakis przetwornik na sygnal elektryczny nie zaglebialem sie zbytnio w to ale tak mi to wyglada
wymienilem szczeki + klocki i wszystko wrocilo do normy
zobacz siebie w jakim stanie masz w/w rzeczy ja mialem az cos jak druzdy na tarczach a na szczekach juz nie bylo prawie niczego
przyczyna (przynajmniej u mnie ) byly zuzyte tarcze i szczeki hamulcow , wnioskuje ze jest tam czujnik ale nie elektryczny tylko np hydrauliczny lub pneumatyczny + jakis przetwornik na sygnal elektryczny nie zaglebialem sie zbytnio w to ale tak mi to wyglada
wymienilem szczeki + klocki i wszystko wrocilo do normy
zobacz siebie w jakim stanie masz w/w rzeczy ja mialem az cos jak druzdy na tarczach a na szczekach juz nie bylo prawie niczego
Ostatnio zmieniony śr wrz 26, 2007 14:29 przez sebneo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
najpierw odłącz przewody od zbiorniczka i od wyłacznika pod dzwignią ręcznego , zobaczysz czy to wyłacznik czy czujnik , jeśli masz wyłaczone a dalej świeci to poszukaj czy jakis kabel od czujnika albo od ręcznego nie jest gdzieś przetarty i nie dotyka do masy , czujnik w zbiorniczku i wyłącznik ręcznego jest na jednym obwodzie , za to czujnik zużycia okładzin moze byc , ale do tego jest inna kontrolka