Po wymianie tarcz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

diavollo
Nowicjusz
Nowicjusz

Po wymianie tarcz

Post autor: diavollo » pt wrz 07, 2007 13:37

No własnie odkąd mam swojego golfa juz 2 lata, drugi raz wymieniłem tarcze, bo podczas hamowania wystepowały wibracje kierownicy.

Po pierwszej wymianie jeżdziłem ok 8 miesięcy kiedy wibracje powróciły. Teraz wynieałem znowu tarcze ok 2 iesiące temu . po przejechaniu 2000 km wibracje powróciły !
Jednorazowo zrobiełm teraz 1400 km .
Co może być przyczyną ?

Wiem że przy ruszaniu kierownica lewo prawo (lekko) wyczuwam satukot, mechanik powiedziła że no na elemencie regulacji płaszczyzny kierownicy, krzyżak jest sztywny.

Leciutkie drganie występuje równiez bez hamowania , ale to może byc przyczyna krzywych opon lub felg.

Natomiast te powracające drgania juz mnie dobijają.
MIał ktoś taki przypadek ?
Ostatnio zmieniony pt wrz 07, 2007 13:38 przez diavollo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
makeć
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: makeć » pt wrz 07, 2007 13:43

a sprawdzałeś piasty??
miałem kiedyś podobny przypadek w peugeocie 406, okazało się ,że piasta była lekko przekoszona (~0.003mm) jest do tego specjalny przyrząd.

Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).

centurion079
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: centurion079 » pt wrz 07, 2007 13:43

W mk4 to jest nagminny problem mam to samo wyminiłem tarcze i kolcki pare miesiecy temu i znowu bija w serwisie powiedzieli mi ze mk4 ma słabe chłodzenie tarcz i bardzo szybko można je skrzywic jeżdżac po kałużach co jest nie uniknione w taka pogode jak dzis, druga sparwa to tarcze które sie kupuje sa fatalnej jakosci, mozesz spprawdzic sobie jeszcze luzy na zawieszeniu bo to tez moze byc przyczyna, a co do bicia bez hamowania to pewnie cos z felgami jedz i wywarz je od nowa i zoabzczysz czy cos pomggło.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » pt wrz 07, 2007 14:30

Łożysko amortyzatora ośi przedniej też sprawdź

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”