Słabo działa antena :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Słabo działa antena :(
Witam!
Nie wiem czy to normalna przypadłość wersji BASIS, ale kiepsko odbieram wszelkie stacje
Sprawdzałem antena przykręcona, kabel pod spodem jest podłączony. Zmieniłem radio to samo
Czy mozliwe jest, iz fabrycznie nie mam wbudowanego wzmacniacza?
Pozdrawiam
Nie wiem czy to normalna przypadłość wersji BASIS, ale kiepsko odbieram wszelkie stacje
Sprawdzałem antena przykręcona, kabel pod spodem jest podłączony. Zmieniłem radio to samo
Czy mozliwe jest, iz fabrycznie nie mam wbudowanego wzmacniacza?
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
inne to alipnamanieczek111 pisze:no to jesli instalacja jest fabryczna i radyjko nie zawodzi to pozostanie sprawdzic Ci wmacniacz. wmacniacz jest w stopce anteny w dachu. byc moze ulegl zalaniu.
Pod antena niczego nie widze jak zdejme kawalek podsufitki. Jest wtyk i tyle i na dodatek podlaczony Czy majac na mysli stopka - to jest to co zostaje po odkreceniu bacika?
rozumiem ze to inne radyjko to takze fabryczneslonik pisze:Myslalem, ze to jego wina, wsadziłem inne i to samo
potwierdzam slowa manieczka, przechodzilem niedawno przez to samo, kable wszystko okay a radio slabo gralo, po odkreceniu anteny i rozebraniu stopki okazalo sie ze sparciala uszczelka i caly wzmacniacz w stopce zasniedzialy, wymienialem antene i po problemie, zamontowalem zwykla antenke bez wzmacniacza ale dziala rewelacyjnie
pozdrawiam
pozdrawiam
A jak rozebrac ta stopkę?Mash pisze:potwierdzam slowa manieczka, przechodzilem niedawno przez to samo, kable wszystko okay a radio slabo gralo, po odkreceniu anteny i rozebraniu stopki okazalo sie ze sparciala uszczelka i caly wzmacniacz w stopce zasniedzialy, wymienialem antene i po problemie, zamontowalem zwykla antenke bez wzmacniacza ale dziala rewelacyjnie
pozdrawiam
-
- Użytkownik
Dokladny opis co i jak :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... b84d7081f7
Jesli wlozyles Alpinke w celu sprawdzenia to powinnienes podlaczyc dodatkowo separator. Bez separatora na pewno nie bedzie Ci dobrze odbieralo. Jest jeszcze mozliwosc ze fabryczne radyjko nie podaje 12 V na wyjsciu antenowym( przez co wzmacniacz antenowy nie dziala), wiec i to mozesz sprawdzic.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... b84d7081f7
Jesli wlozyles Alpinke w celu sprawdzenia to powinnienes podlaczyc dodatkowo separator. Bez separatora na pewno nie bedzie Ci dobrze odbieralo. Jest jeszcze mozliwosc ze fabryczne radyjko nie podaje 12 V na wyjsciu antenowym( przez co wzmacniacz antenowy nie dziala), wiec i to mozesz sprawdzic.
Ostatnio zmieniony śr wrz 19, 2007 09:25 przez manieczek111, łącznie zmieniany 1 raz.