głośny silnik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomek21
Nowicjusz
Nowicjusz

głośny silnik

Post autor: Tomek21 » śr paź 17, 2007 01:32

Witam,
Panowie - od razu uprzedzam, że specjalistą od aut to ja na pewno nie jestem więc prosze o wyrozumiałość - moje opisy będą proste do bólu. Mam Golfa III 1,4 60KM benzyna i od jakiegoś czasu cholernie głośno chodzi silnik. Przy ostrym dodaniu gazu silnik bardzo hałasuje a po zatrzymaniu auta - dopiero po dłuższej chwili silnik przestaje pracować tak - tak jakby był ciągle na wysokich obrotach. Co to może oznaczać i co mam robić ?

Tomek21

Awatar użytkownika
woytasss_81
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: woytasss_81 » śr paź 17, 2007 06:33

A wolne obroty trzyma wysoko? Prawidłowe na zagrzanym silniku to 850 +-50 no do 1000 jes dobrze. Może coś z zapłonem jest nie tak? sprawdz aparat zapłonowy. obrze by było żebys napisał z kąd ten hałas dochodzi, może głowica, zawory, czasami też alternator lubi wyc, albo może jakieś łozysko na pompie wody czy wspomagania.

Awatar użytkownika
sebneo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sebneo » śr paź 17, 2007 07:17

u mnie glosno chodzi silnik ze wzgledu ze pompa wspomagania jest na rozsypce a dokladniej lozysko :( moze i u ciebie tak jest

przysluchaj sie jej koszt uzywki sprawnej to od 150zł w gore

Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche

vwg3
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: vwg3 » śr paź 17, 2007 09:53

tak jak kolega pisał sprawdz skad dochodzi głośny dzwiek przyczyn jest wiele , trzeba zlokalizowac

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”