Witam,
Panowie - od razu uprzedzam, że specjalistą od aut to ja na pewno nie jestem więc prosze o wyrozumiałość - moje opisy będą proste do bólu. Mam Golfa III 1,4 60KM benzyna i od jakiegoś czasu cholernie głośno chodzi silnik. Przy ostrym dodaniu gazu silnik bardzo hałasuje a po zatrzymaniu auta - dopiero po dłuższej chwili silnik przestaje pracować tak - tak jakby był ciągle na wysokich obrotach. Co to może oznaczać i co mam robić ?
głośny silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- woytasss_81
- Mały gagatek
- Kontakt:
A wolne obroty trzyma wysoko? Prawidłowe na zagrzanym silniku to 850 +-50 no do 1000 jes dobrze. Może coś z zapłonem jest nie tak? sprawdz aparat zapłonowy. obrze by było żebys napisał z kąd ten hałas dochodzi, może głowica, zawory, czasami też alternator lubi wyc, albo może jakieś łozysko na pompie wody czy wspomagania.
u mnie glosno chodzi silnik ze wzgledu ze pompa wspomagania jest na rozsypce a dokladniej lozysko moze i u ciebie tak jest
przysluchaj sie jej koszt uzywki sprawnej to od 150zł w gore
przysluchaj sie jej koszt uzywki sprawnej to od 150zł w gore
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche