Odboje gumowe zamiast piankowych ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Odboje gumowe zamiast piankowych ??
Witam !!
Mam takie pytanko, kupiłem amory KAYABA na tył do mojego golfa, oryginalne piankowe odboje są juz zuzyte to postanowiłem kupic nowe, w sklepie sprzedali mi gumowe odboje i teraz mam pytanko czy to bylo dobre posuniecie ?? Piankowe odboje są dużo miększe od tych co kupilem, a te gumowe dośc ciezko sie sciskaja.
Czy autko nie bedzie za bardzo sztywne przy większym załadunku z tyłu ??
Czy nie ma to wielkiego wpływu i mozna takie zamontowac ??
Mam takie pytanko, kupiłem amory KAYABA na tył do mojego golfa, oryginalne piankowe odboje są juz zuzyte to postanowiłem kupic nowe, w sklepie sprzedali mi gumowe odboje i teraz mam pytanko czy to bylo dobre posuniecie ?? Piankowe odboje są dużo miększe od tych co kupilem, a te gumowe dośc ciezko sie sciskaja.
Czy autko nie bedzie za bardzo sztywne przy większym załadunku z tyłu ??
Czy nie ma to wielkiego wpływu i mozna takie zamontowac ??
Pozdrawiam
RzEsKi_STG
RzEsKi_STG
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Lepsze zawieszenie przy wyżysch prędkościach , zobaczysz jak bedziesz jechal 140 160 jak bedzie sie trzymal drogi jak kleju .
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 23:44 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Założyłem kiedyś gumowe bo były tańsze. No i rozpadły się po roku. Może teraz guma lepsza, ale na to nie ma co żałować kasy i radzę założyć porządne z piankowej gumy, coby wytrzymały tyle ile amotyzator. Bo potem zbedna robota z wymianą a jak się nie zauważy na czas to żywotność amorka krótsza.
[ Dodano: Pon Paź 29, 2007 10:46 pm ]
to co koledzy piszą że zawieszenie będzie twardsze to przepraszam są bajeczki. Odboje działają tylko awaryjnie i sporadycznie, w wypadku wjechania w głęboką dziurę czy coś w tym stylu.
[ Dodano: Pon Paź 29, 2007 10:46 pm ]
to co koledzy piszą że zawieszenie będzie twardsze to przepraszam są bajeczki. Odboje działają tylko awaryjnie i sporadycznie, w wypadku wjechania w głęboką dziurę czy coś w tym stylu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Jeśli to nie przeszkadza to wtedy założe te gumowe, jak zobaczylem te stare piankowe, to masakra całe poprzecierane i pokruszone, zostało ich może z 7cm, a nówki maja 14,5cm... hehe Może guma okaze sie bardziej wytrzymała.
Wydaje mi sie ze własnie bedzie twardszy, bo kiedys wymienialismy amory u kumpla i pomiedzy amorem i odbojem jest moze góra 5cm, oczywiscie przy stojącym na kołach samochodzie. Czyli na tej gumie wiele do chodzenia nie bedzie mial.
Wydaje mi sie ze własnie bedzie twardszy, bo kiedys wymienialismy amory u kumpla i pomiedzy amorem i odbojem jest moze góra 5cm, oczywiscie przy stojącym na kołach samochodzie. Czyli na tej gumie wiele do chodzenia nie bedzie mial.
Ostatnio zmieniony pn paź 29, 2007 23:57 przez RzEsKi_STG, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
RzEsKi_STG
RzEsKi_STG
Zgadzam się Najlepiej jest to zauważalne w maluchu bo odboje inaczej zderzaki są zamontowane obok amortyzatora.I spełniają swoje zadanie tylko po wjechaniu w jakąś dużą dziurę lub przy jeździe z obciążeniem.Paweł Marek pisze:Odboje działają tylko awaryjnie i sporadycznie, w wypadku wjechania w głęboką dziurę czy coś w tym stylu.
[ Dodano: 29 Paź 2007 23:00 ]
W każdym innym samochodzie odboje spełniają tą samą funkcję.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images27.fotosik.pl/188/194a0404a4064a2e.jpg[/img][/url]
i LOVE DRIVE :)
i LOVE DRIVE :)
- grandi
- Lord GTI
I tu sie kolega myli bo zależy jak kto ma zawieszenie niski , gwarantuje ze jak jade np 140 i mam kuper zaladowany o wtedy bija tylko tego nie czuc , ja mam juz 4 lata i jakos mam cale
i odboje nie sa do ego ze jak sie w dziure wjedzie to wtedy tylko dzialaja jak kuper jest doaciazony i wtedy jak w dziure sie wdjedzie to dzialaja zeby nie wytluc amorkA
i odboje nie sa do ego ze jak sie w dziure wjedzie to wtedy tylko dzialaja jak kuper jest doaciazony i wtedy jak w dziure sie wdjedzie to dzialaja zeby nie wytluc amorkA
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2007 00:06 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
Pianka z biegeim czasu sie wykruszy ja jezdze na gumowych i takie będą.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Dzis zamontowalem wszystko, samochod przy pełnym załadunku jest bardzo sztywny, pomiedzy amorem a gumowym odbojem jest niewielka odległosc, góra 7cm i przy zaladunku amor nie ma praktycnie zadengo ruchu bo samochod jest oparty na twardych odbojach. Jutro kupię te piankowe i zamontuje.
Pozdrawiam
RzEsKi_STG
RzEsKi_STG