ściaga przy jezdzie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ściaga przy jezdzie
Jak pech to pech... mianowice mam taki problem przy predkości ok 40 km na godz przypadkowo najechałem na krawężnik Audi A3 (rozlała mi sie kawa jak akurat skęcałem) no i felga wizualnie prosta ciśnienie w oponach takie samo a mnie sciąga na lewą stronę przy predkości powyżej 60 km/h. Co to może być oczywiście ile może to kosztować. I gdzie sie najpierw udać wulkanizacja aby koło wyważyli, centrum zawieszenia?????
Z góry dzięki za pomoc
Z góry dzięki za pomoc
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wulkanizacj prawdopodobnie zkrzywiłeś felge jeżeli udeżyłęś niom bokiem to najprawdopodobniej możesz się z nią pożegnać bo ma jak ty powiedzieć bicie boczne ,
druga opcja to że skrzywiłeś półośke , trzecia że czop , nie podałeś które koła , przednie czy tylne , najlepiej załóż zapas i zobaczczy też bedziesz miał bicie jeżeli tak to raczej pozostałe opcje .
druga opcja to że skrzywiłeś półośke , trzecia że czop , nie podałeś które koła , przednie czy tylne , najlepiej załóż zapas i zobaczczy też bedziesz miał bicie jeżeli tak to raczej pozostałe opcje .
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 02:05 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lukasz_mk2
- Forum Master
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
no i tak to się przedstawia byłem w wulkanizacji felga oki wyważona wiec pojechałem do stacji diagnostycznej. Koleś obejrzał, sprawdził zbieżność (mówi ze nie było jej i ustawił) i stwierdził że powinno być juz w porządku. Stwierdził że jak bym jechał szybciej to felga, opona by przyjeła uderzenie a tak to poszło na zawieszenie. Ale jak wracałem to jeszcze sciągało mniej ale sciagało!!!! Doradzcie panowie co tu zrobić bo ja juz głupi jestem
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 12:35 przez malllcin, łącznie zmieniany 1 raz.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
malllcin, zamień jeszcze koła , ja niedawno ustawiałem zbieżność i po ustawieniu dalej mnie ściagało , myślałem że żle ustawili ale zmieniłem koła na zimówki i auto jedzie prosto jak po szynach . Miałem lekko starta oponke i to wystarczyło. Innej możliwości nie ma , powodzenia.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
byłem jeszcze raz u diagnosty i powiedział żebym przerzucił sobie opony z przodu na tył bo może ściaga przez minimalnie krzywą opone...i też tak zrobiłem przerzuciłem je ale nadal to samo Opony kupiłem nowe miesiące temu zrobiłem na nich ok tys km
Ostatnio zmieniony wt lis 27, 2007 18:00 przez malllcin, łącznie zmieniany 2 razy.
ja w zeszlym roku jezdzilem po trzech stacjach i caly czas mnie sciagalo ale nie bylem jeszcze obeznany z tematem, dzieki forum poszezylem swoja wiedze i okazalo sie ze w dwoch poprzednich zakladach nawet nie ruszono konta pochylenia kol a robiono sama zbierznosc, dopiero w tzrecim zakladzie trafilem na pozadnego fachowca i ustawil wszystko jak trzeba
Pozdrawiam T.O.B.I.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/84/0c1e57131f62f7d5.jpg[/img][/url]
odgrzeje kotleta Mianowice byłem juz u dwóch speców dwa razy ustawiałem zbieżność i nic jak ściągało tak sciąga tyle że troszkę mniej. Mechanik rozkłada ręce. Dziś zrobiłem drugi raz zbieżność i o to wydruk oceńcie:
Jest delikatna róznica 2'... Z tego co ja widze więc to może być przyczyna?? bo ja już sam nie wiem
Jest delikatna róznica 2'... Z tego co ja widze więc to może być przyczyna?? bo ja już sam nie wiem