Kontrolka otwartych drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Kontrolka otwartych drzwi
Witam,
Mam problem, swieci mi sie caly czas kontrolka otwartych drzwi.....jednak nie ma zamknietego obwodu bo oswietlenie wewnetrzne auta sie nie pali. Kontrolka gasnie powyzej 140km/h...dziwne ale tak jest. Czy ma moze to zwiazek z instalacja gazową bo jak mi przełaczyli jakis czujnik z cewki a podlaczyli pod czujnik walka rozrządu to chyba wtedy zaczol wystepowac problem....moze jakies zwarcie? Pomożcie
Mam problem, swieci mi sie caly czas kontrolka otwartych drzwi.....jednak nie ma zamknietego obwodu bo oswietlenie wewnetrzne auta sie nie pali. Kontrolka gasnie powyzej 140km/h...dziwne ale tak jest. Czy ma moze to zwiazek z instalacja gazową bo jak mi przełaczyli jakis czujnik z cewki a podlaczyli pod czujnik walka rozrządu to chyba wtedy zaczol wystepowac problem....moze jakies zwarcie? Pomożcie
-
- Mały gagatek
Mam pytanie odnosnie tej kontrolki. Roznie jest w tych golfach bo w niektorych jest kontrolka otwartych drzwi a w innych kontrolka otwartej pokrywy bagaznika. U mnie w desce jest ta druga ale nie swieci. Jak jest w desce to powinna swiecic?? Golf z 2000r. Szukalem kodowania ale mozna zakodowac tylko kontrolke klockow, pasow czy plynu spryskiwaczy ale nie tej kontrolki.Mozna jakos sprawdzic czy zmusic ja do swiecenia?? Przypomne ze mam standardowy alarm vw i w klapie mikrostyk z 3ma kabelkami (jeden masa do lampy, drugi masa a trzeci masa na krancowke klapy). mikrostyk sprawdzalem- lampka w bagazniku dziala i alarm tez gdy zostanie wyzwolony tym mikrostykiem.
Rozumiem ze trzeba zdjac tablice rozdzielcza i zrobic ten myk w celu zapodania plusa do tej kontrolki a minus z wylacznika z drzwi czy klapy z ktoregos z tych pinow co podales. Myslalem ze moze jakos mniej bezinwazyjnie sie to da zrobic. Ale spoko jak bede mial troche czasu to cos sproboje zrobic chyba ze mi przejdzie Dzieki