woda w środku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
woda w środku
witam .. pomózcie bo sam juz kombinuje ale nie wiem co jest otóz problem polega na tym ze pod moim dywanikiem (od strony kierowcy) jest pełno wody . myslałem moze ze te gumy co sa pod spodem sa nieszczelne ale zakleiłem je silikonem a woda nadal sie zbiera najgorzej jest w zimie i oczywiscie jak pada.. ostatnio robiłem cos przy bezpiecznikach i zobaczyłem ze mam krople wody na wysokosci własnie skrzynki z bezpiecznikami... macie jakąś opcje gdzie ta woda moze sie dostawać ? ? dzieki i pozdro
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
miałem to samo co ty. Gdy padał deszcz miałem pełno wody pod wycieraczką z przodu że zbierałem ją ścierką, aż wykręcałem. Szukałem wszedzie skad może się dostawać woda. I po dłuższych oględzinach i polewaniu samochodu wodą doszedłem że puścił klej na uszczelce. Sam tego nie zrobisz dobrze bo trzeba wyciągnąć całą szybę, oczyścić ranty, nałożyć nowy klej i będzie dobrze. W profesjonalnej stacji kosztuje to 100 zł.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
No właśnie. Szyberdach ma odprowadzenie wody i właśnie w okolicach skrzynki z bezpiecznikami jest "kolanko", które wyprowadza przewód odprowadzający wodę z szyberdachu z przedniego słupka na zewnątrz autka. Bardzo często właśnie w tym miejscu przewód wypada z kolanka i leje się prosto do auta.michalj89 pisze:a szyberdach nie ma zadnego odprowadzenia wody ???
Zakładam oczywiście, że masz szyberdach. No i jeżeli go masz, to sprawdź właśnie to, u mnie to było przyczyną wody "pod nogami".
gdy otworzysz drzwi na zobaczysz czarną gumę wystającą z przedniego słupka to jest odprowadzenie wody z przedszybia w srodku w słupku za bezpiecznikami jest plastikowa rurka jeśli ona spadła z tej gumy o której piszę na początku to woda leje się wprost do samochodu.
Miałem to samo tylko od strony pasażera założyłem rurkę na gumę i wszystko jest ok.
Miałem to samo tylko od strony pasażera założyłem rurkę na gumę i wszystko jest ok.
Na bank masz problem z nieszczelną przednią szybą, strona lewa lub prawa - w zależności, po ktorej zbiera się woda. Przerabiałem to niedawno i szukałem naprawdę wszędzie. W końcu zdjąłem uszczelkę boczną przedniej szyby, zakleiłem czarnym silikonem i po kłopocie. Nie ma śladu po wodzie a lało się naprawdę sporo. Powodzenia.
Witam wszystkich. Ja w swoim aucie z wodą walczyłem 2 miechy tylko, że u mnie to było mokro wszędzie, wszystkie dywaniki, pod skrzynką bezpieczników. Najpierw rozebrałem środek, wyjąłem fotele, zerwałem wykładzinę i co się okazało? Pękały te gumy do odprowadzania wody a za moim fotelem była dziura na wylot wielkości pięści:( silikonem zasmarowałem otwory, dziurę zaspawałem i byłoby wszystko dobrze ale woda się zbierała przy bezpiecznikach sprawdziłem odpływy szybra, uszczelkę przy lince od otwierania maski, podszybie i nic. Okazało się, że z lewej strony szyba była źle uszczelniona i wystarczyło nawalić silikonu i teraz jak ręką odjął. Posprawdzaj wszystkie możliwości a na pewno znajdziesz