[mk2] na paliwie dusi sie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

didoq
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

[mk2] na paliwie dusi sie

Post autor: didoq » wt maja 17, 2005 18:57

Wiem ze juz pare postow jest tego typu, ale w zadnym nie znalazlem odpowiedzi, mam golfa 1,8 na gazniku.J ezdze najczesciej na gazie, ale na benzynie rowniez wystarczajaco czesto. Ostatnio pojawil sie problem, a mianowicie przy wolnych obrotach chodzi normalnie (chociaz gasl, ale wymnienilem filtr paliwa i jest ok) natomiast przy przyspieszaniu jezeli wejdzie na ok 3 tys zaczyna sie dusic. na 5 nie da rady jechac szybciej niz 120-130 i dalej nic nie cisnie, tak jakby to bylo maksimum jego mozliwosci, dalsze wciskanie gazu nic nie daje.

Awatar użytkownika
kesier
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kesier » wt maja 17, 2005 20:42

tak samo jest na lpg i na benzynce czy tylko na benzynie

Awatar użytkownika
Ryś Stepowy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ryś Stepowy » śr maja 18, 2005 07:42

Jeśli dzieje sie tak tylko przy benzynce to problemem jest układ zasilania na benzynce czyli gaźnik, miałem kilka razy to samo, powodem prawdopodobnie jest właśnie rzdkie korzystanie z benzynki. U mnie pomagało czyszczenie gaźnika co jakiś czas. A że dalej ciagle dużo na gazie śmigam to jakoś przestałem się przejmować że benzynka nie ciągnie jak dawniej.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”