szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
szyberdach
mam pytanie odnośnie szumów jakie są w trakcie jazdy z zamkniętym szyberkiem, szumi strasznie głośno, wystarczy minimalnie podnieść go do góry i szumy znikają. Szyber wygląda na kompletny ( raczej nie brakuje uszczelek i spoilerka ) i po włożeniu grubej kasy jest sprawny Miałem wcześniej Polo 6N z fabrycznym szybrem i było dużo ciszej w środku. A może mk3 tak ma i powinienem tylko głośniej włączać nutę ??
musisz wyregulować położenie "zero"toroblanco pisze:wystarczy minimalnie podnieść go do góry i szumy znikają.
robisz to tak:
Zdejmujesz osłonkę silniczka szyberdachu przy lampce na podsufitce. Brzeg osłonki włożony jest pod tę gumową uszczelkę dookoła otworu w podsufitce. Wuciągasz brzeg spod uszczelki i przesuwasz osłonkę w kietunku tyłu samochodu i ją zdejmujesz.
Jak już widzisz silniczek to postępujesz następująco.
1. Ustawiasz szyberdach w tej pozycji w której nie szumi.
2. odkręcasz dwie śruby mocujące silniczek do ramy szyberdachu.
3. wyciągasz silniczek tak, żeby kółko zebate wyszło z otworu w ramie szyberdachu.
4. naciskasz przycisk do otwierania szyberdachu i pozwalasz silniczkowi kręcić się swobodnie az do samoczynnego zatrzymania.
5 naciskasz przycisk do zamknięca i pozwalasz silniczkowi kręcić się swobodnie az do samoczynnego zatrzymania. Silnik jest ustawiony w pozycji "zero".
6. Przykręcasz silnik do ramy szyberdachu.
7. Sprawdzasz czy jest dobrze i mocujesz osłonkę.
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
- toroblanco
- Nowicjusz
- Kontakt:
i o to właśnie mi chodziło, pobawię się w sobotę, wielkie dziękiJerzas pisze:Nic nie ma szumieć. Po to jest regulacja, w opisany wyżej przeze mnie sposób, żeby nie szumiało.smadny pisze:Jesli nie cieknie to znaczy ze tak ma i szumiec bedzie chyba
[ Dodano: 22 Sty 2008 11:14 ]
Cało regulacja trwa 5 minut więc chyba warto sobie to wyregulować.
- smadny
- Nowicjusz
- Kontakt:
spoko spoko, zalezy jaki szum bierzemy pod uwage, jesli taki jak u mnie w trojce byl, to mozna to wytrzymac, bo musialem sie na prawde wsluchac zeby szum uslyszec ... a u kolegi nie wiem jak jest, niech reguluje zatem. powodzeniaJerzas pisze:Nic nie ma szumieć. Po to jest regulacja, w opisany wyżej przeze mnie sposób, żeby nie szumiało.
Volkswagen Klub Polska #555
----------------------------------
VW Silesia Club - old school memmber ;P
----------------------------------
VW Silesia Club - old school memmber ;P