Woda pod wycieraczka kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda pod wycieraczka kierowcy
Witam mam pytanko jaka morze byc przyczyna ze mam dywanik wilgotny pod wycieraczka kierowcy myslałem ze to od pogody ale dywanik jest wilgotny az do az ponad wyskosc pedałow prosze o porade pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141033
Parę rzeczy, które możesz posprawdzać:
- nagrzewnica
- dziury w podłodze (by trzeba zdjąć wykładzinę i poprzyglądać się. ja u siebie to miałem. zrobiłem małą powódź i zobaczyłem jak mi woda kapie z podwozia na ziemię )
- uszczelki szyberdachu jeśli go masz
- uszczelki od strony drzwi
- otwory w przegrodzie silnika, np dodatkowe nieprzewidziane albo te uszczelki wypadły przez, które przechodzą linki i kable do kabiny
- uszczelka przedniej szyby
- w okolicach podszybia są też nieszczelności na łączeniu blach (był kiedyś o tym post odnośnie wody w kabinie)
- wycieraczki czy nie dziurawe
Miłego szukania
- nagrzewnica
- dziury w podłodze (by trzeba zdjąć wykładzinę i poprzyglądać się. ja u siebie to miałem. zrobiłem małą powódź i zobaczyłem jak mi woda kapie z podwozia na ziemię )
- uszczelki szyberdachu jeśli go masz
- uszczelki od strony drzwi
- otwory w przegrodzie silnika, np dodatkowe nieprzewidziane albo te uszczelki wypadły przez, które przechodzą linki i kable do kabiny
- uszczelka przedniej szyby
- w okolicach podszybia są też nieszczelności na łączeniu blach (był kiedyś o tym post odnośnie wody w kabinie)
- wycieraczki czy nie dziurawe
Miłego szukania
dekoracje weselne, florystyka -> prv
-
- Nowicjusz
nie wiem jak jest w Mk4 rozwiązane odprowadzenie wody w z szyberdachu, ale u mnie woda wypływa w słupku w drzwiach pomiędzy zawiasami jest taki mały gumowy dzyndzel i jak jest przytkany to wodę wywala w środku zaraz nad bezpiecznikami tam jest łączenie wężyka z tym gumowym odprowadzeniem, ewentualnie tam się rozpięło.