Zmiana z gaźnika na wtrysk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam serdecznie
Mam golfa II 1,6 RF +LPG i chcę mu zmienić układ zasilania silnika a mianowicie wywalić ten strasznie problemowy gaźnik 2e2 i zamienić na wtrysk.
Czy jest to możliwe no i oczywiście co ja bym tam potrzebował do takiej zmiany ????
Proszę o poradę.
Pozdrawiam Jacek
Mam golfa II 1,6 RF +LPG i chcę mu zmienić układ zasilania silnika a mianowicie wywalić ten strasznie problemowy gaźnik 2e2 i zamienić na wtrysk.
Czy jest to możliwe no i oczywiście co ja bym tam potrzebował do takiej zmiany ????
Proszę o poradę.
Pozdrawiam Jacek
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 11:48 przez Jacek_slp, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki bardzo za podpowiedzi
Gra niewarta świeczki
Chyba dalej trzeba się męczyć z tym gaźnikiem
Gra niewarta świeczki
Chyba dalej trzeba się męczyć z tym gaźnikiem
A na jaki można bez większych kombinacji ????
Albo przy okazji spytam o zestaw uszczelek do tego gaźnika 2e2 gdzie to można dostać bo mam problem ze znalezieniem??
Albo przy okazji spytam o zestaw uszczelek do tego gaźnika 2e2 gdzie to można dostać bo mam problem ze znalezieniem??
no na webera. Jest porada kamilaW o swapie 2e2 na webera, ponoc lepsze osiagi itd.Jacek_slp pisze:A na jaki można bez większych kombinacji ????
Zestaw uszczelek kupisz np na allegro, ok 60 zl.
[ Dodano: 04 Lut 2008 11:25 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... 1b#1696056
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Ja narazie jeszcze mam z nim tylko problem zwiazany ze spalaniem. A gdy kupiłem golfa to masakra. Padaka!! Ale wszytsko sie da zrobic.
Zmiana na wtrysk - bez sensu roboty duzo; wieksze spalanie, kope roboty.
Na webera - kicha , kiedys widziałem zdjecia trzeba bodaj kolektor przerabiac, cuda niestworzone. po co to komu. A nie wiadomo jak i ten weber bedzie sie sprawował .Osiagi lepsze fakt , ale ssanie gorsze , sa plusy i minusy. Poczytaj o Pierburgu 2e2 a zrobisz z niego konkreta . Jest tego na forum full i jeszcze troche.
[ Dodano: 04 Lut 2008 15:14 ]
Panowie to jest dobry gaźnik!. Troche roboty i zaczerpniecia wiedzy o nim i bedzie hulał jak ta lala. Naprawde sa domowe sposoby zeby go naprawić, żadna filozofia.miś fazi pisze:albo zmienić na inny
Ja narazie jeszcze mam z nim tylko problem zwiazany ze spalaniem. A gdy kupiłem golfa to masakra. Padaka!! Ale wszytsko sie da zrobic.
Na webera - kicha , kiedys widziałem zdjecia trzeba bodaj kolektor przerabiac, cuda niestworzone. po co to komu. A nie wiadomo jak i ten weber bedzie sie sprawował .Osiagi lepsze fakt , ale ssanie gorsze , sa plusy i minusy. Poczytaj o Pierburgu 2e2 a zrobisz z niego konkreta . Jest tego na forum full i jeszcze troche.
[ Dodano: 04 Lut 2008 15:14 ]
Zgadza sie to jest dopiero jazda z tym cudem ale 2e2 do zrobienia jak najbardziejmiś fazi pisze:co byś powiedział jakbys mial 2EE
Ostatnio zmieniony pn lut 04, 2008 16:13 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Pogadaj z jecenty80 - on wywalił z PNa gaźnik 2EE i wstawił wtrysk od RPka.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zgadzam sie....pisza tu rozne rzeczy na temat pierburgów a moj od 20 lat nie stwarza zdanych!!!!! problemów..poprostu systematyczna konserwacja i sprawdzenie ustawień i jak dla mnie w 101% nie zawodna rzecz w moim MK2.....Maćkooo pisze:WitamPanowie to jest dobry gaźnik!. Troche roboty i zaczerpniecia wiedzy o nim i bedzie hulał jak ta lala. Naprawde sa domowe sposoby zeby go naprawić, żadna filozofia.miś fazi pisze:albo zmienić na inny
[ Dodano: 04 Lut 2008 15:14 ]Zgadza sie to jest dopiero jazda z tym cudem ale 2e2 do zrobienia jak najbardziejmiś fazi pisze:co byś powiedział jakbys mial 2EE
Witajcie. Posiadam (a dokładniej moja rodzicielka ) Audi 80 B3 z silnikiem 1,8 NE .
Nie znam sie i nie wiem jaki tam siedzi gaznik.
Tak czy siak zastanawiałem sie własnie nad włozeniem jednopunktu ale widze ze nie ma sensu.
Problemem auta było (jest) utrzymanie wolnych obrotów. Silnik pracuje nierówno :/
Guma pod gaznikiem nowa ...
Prosiłbym o informacje o tych gaznikach na mail ppoll27 [email protected] Pogrzebe troche w tym gazniczku Dzieki z góry
Pozdrawiam.
Nie znam sie i nie wiem jaki tam siedzi gaznik.
Tak czy siak zastanawiałem sie własnie nad włozeniem jednopunktu ale widze ze nie ma sensu.
Problemem auta było (jest) utrzymanie wolnych obrotów. Silnik pracuje nierówno :/
Guma pod gaznikiem nowa ...
Prosiłbym o informacje o tych gaznikach na mail ppoll27 [email protected] Pogrzebe troche w tym gazniczku Dzieki z góry
Pozdrawiam.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Tu masz poradę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;