Witam , zdecydowałem sie na montaż licznika z golfa IV do III. Zakupiłem licznik z serii 919 bez szyny CAN- tak jak jest w opisane w dziale porady. Po zlutowaniu przejściówki pomiędzy wtyczką III a dwiema wtyczkami IV podłączyłem to wszystko w całość. (poprawność połączeń sprawdzałem trzy razy!!!)
Zadowolony jestem bo zadziałało , lecz...
1- obrotomierz pokazuje obroty o 300 obr/min więcej - wolne obr. 1200
2- Prędkościomierz zawyża o jakieś 30 km - ale z tego co wiem to da się przeprogramować
3- wskaźnik paliwa kłamie ale tego sie spodziewałem -wymiana pływaka
4- świeci się ABS i antypoślizg. ABS muszę przełączyć z wiązki koło włącznika świateł ale co zrobić z tym anty poślizgiem (czy nie trzeba podłączyć do masy zielona wtyczka pin 14 ?)
5- ładowanie gaśnie dopiero po przekroczeniu 2400 obr/min to też nie wiem
6- pokazuje zużycie paliwa 51 litrów/100km - to mnie w ogóle zdziwiło bo u mnie z kompa nie ma wyprowadzonego przewodu z sygnałem o zużyciu a co najważniejsze pokazuje tą wartość nawet przy zgaszonym silniku! wygląda na to że źle bierze sygnał.
Jeżeli ktoś się z tym spotkał przy montażu u siebie to proszę o odpowiedzi. Z góry wielkie dzięki.
Problemy po swapie zegarow z MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy po swapie zegarow z MK4
Ostatnio zmieniony pt lut 22, 2008 18:41 przez seba0000, łącznie zmieniany 1 raz.
seba
seba0000, podejrzewam ze masz zegary z benzyny i co dziwne - instrukcja montażu mówi jak podpiąć piny, ale dla diesla - w przypadku benzyny właśnie zapala sie kontrolka od ESP/ASR (wg mnie odepnij pin 14 zielonej wtyczki lub daj na masę)- ABS (pin 19 niebieskiej wtyczki) dajesz na masę to zgaśnie
przeprogramować kod silnikaseba0000 pisze:1- obrotomierz pokazuje obroty o 300 obr/min więcej - wolne obr. 1200
dokładnie2- Prędkościomierz zawyża o jakieś 30 km - ale z tego co wiem to da się przeprogramować
tu znowu coś z tym podłączeniem pin 12 niebieska wtyczka5- ładowanie gaśnie dopiero po przekroczeniu 2400 obr/min to też nie wiem