problem z rozruchem zimnego silnika ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tfktrw
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z rozruchem zimnego silnika ?

Post autor: tfktrw » pn lut 25, 2008 09:45

witam mam problem ze swoim gofrem 1.8 abs +lpg a mianowicie gdy przestoi przez noc to rano pali jak ciągnik jakby pracował na trzy gary bardzo mnie to w k.....wia bo do tej pory było wszystko ok mam go juz trzy lata i zrobiłem ponat 70 tyś km wymieniłem świece ngk przewody beru palec i kopułke i dalej to samo mało tego przewody swiecą,po małej przegazuwce jest wszystko ok.prosze o pomoc. pozdrawiam. :crazy:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lut 25, 2008 10:10

Niektóre przewody mogą tak delikatnie świecić (jonizacja powietrza wokół nich), to zależy od ich typu, info czy twoje mają prawo świecić chyba znajdziesz na stronie producenta przewodów. Jeśli to wyrażne iskrzenie to został jeszcze palec do wymiany. Jeśli to wykluczysz - zacznij od kontroli oporów czujnika temperatury, dane znajdziesz na forum.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tfktrw
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tfktrw » pn lut 25, 2008 11:50

Paweł Marek pisze:Niektóre przewody mogą tak delikatnie świecić (jonizacja powietrza wokół nich), to zależy od ich typu, info czy twoje mają prawo świecić chyba znajdziesz na stronie producenta przewodów. Jeśli to wyrażne iskrzenie to został jeszcze palec do wymiany. Jeśli to wykluczysz - zacznij od kontroli oporów czujnika temperatury, dane znajdziesz na forum.
czy chodzi o ten czujnik w tym rozgałezniku ten zolty ?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lut 25, 2008 12:36

tak, z żółtą obwodką

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

tfktrw
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tfktrw » pn lut 25, 2008 12:56

Paweł Marek pisze:tak, z żółtą obwodką
no i tez go właśnie wymieniałem na nowy febi jakies 2 miesiace temu bo stary pokazywałmi 70 stopni a jak go odepne z wtyczki i wtedy odpale silnik czy tak sie sprawdzi czy przestanie palic jak czołg na trzy gary?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lut 25, 2008 13:00

możesz spróbować, pewniejszy jest omomierz, mierzysz na pinach 1 i 3. Przy 10 stopniach około 4 komy, po rozgrzaniu pełnym około 250 omów

tfktrw
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tfktrw » pn lut 25, 2008 13:17

Paweł Marek pisze:możesz spróbować, pewniejszy jest omomierz, mierzysz na pinach 1 i 3. Przy 10 stopniach około 4 komy, po rozgrzaniu pełnym około 250 omów
dzieki za podpowiedż bede próbował

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”