Ile wchodzi płynu do wspomagania.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

todzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Ile wchodzi płynu do wspomagania.

Post autor: todzio » ndz mar 16, 2008 17:37

Chcę w swoim MK4 wymienić płyn do wspomagania. Zauważyłem iż czasem tworzy sie jakaś piana. Ile w układ wchodzi płynu? Czy są jakieś istotne różnice między żółtym a zielonym kolorem płynu? Czy kategorycznie zabrania się je mieszać ?

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz mar 16, 2008 17:56

Ok. 0,5L i lej zielony a i tak jest w pojemnikach 1L

todzio
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: todzio » ndz mar 16, 2008 19:27

Może przy okazji doprecyzuję o co mi chodzi. Dziś zaczęły sie gwałtownie nasilać buczenia w momencie gdy skrecam w prawo czy w lewo, zauważyłem iż jest za mało płynu więc dolałem ale zielonego (wydaje mi sie ze wczesniej był żółty). Po tym zabiegu buczenie ustapiło ale po przejechaniu moze max. 10 km znów buczenie sie nasila i to gwałtownie. Otwierając korek wlewu płynu niby jest teraz na max. ale widnieje na nim piana która po pewnym czasie zanika. Czy możesz coś podpowiedzieć co do przyczyn tego buczenia? Czy może być też tak że płyn jest juz bardzo stary i stracił swoje właściwości stąd ten objaw buczenia czy wspomaganie całkowicie siada? Jeśli wspomaganie to jaki może być orientacyjny koszt naprawy? Jeśli jakiś element do wymiany jest bardzo drogi to myślę o używanej części.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”