pasek rozrzadu wymiana
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
pasek rozrzadu wymiana
witam chcialbym wymienic pasek rozrzadu w swoim mk2 1.3 benzyna i czy oprocz paska cos jeszcze musze wymienic i jak to zrobic? Dziekuje za porady!!!
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 15:57 przez gumowa kaczka, łącznie zmieniany 1 raz.
W silniku 1,3 pasek rozrządu napinany jest pompą wodną. W ASO radzą by wraz z wymianą paska wymieniać również i pompe.
Ja osobiście jednak gdy wymieniałem u siebie pasek odpuściłem sobie wymiane pompy i jak dotąd mam przejechane ponad 40 tyś po wymianie i nic się nie dzieje.
Jednak nic nie sugeruję gdyż jest to sprawa indywidualna.
Ja osobiście jednak gdy wymieniałem u siebie pasek odpuściłem sobie wymiane pompy i jak dotąd mam przejechane ponad 40 tyś po wymianie i nic się nie dzieje.
Jednak nic nie sugeruję gdyż jest to sprawa indywidualna.
-
- Nowicjusz
moze wiesz jakie to moga byc koszty pompa i pasek i czy obedzie sie bez mechanika
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 15:38 przez gumowa kaczka, łącznie zmieniany 1 raz.
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
koszt pompy to około 30-50 zl
paski kupisz i za 50 zl kiedyś na allegro trafiłem,
ale nie polecił bym ich nikomu
nie ma na tym co oszczędzać
ogólnie poniżej 100 złotych powinieneś kupić
co do robienia tego samemu
to ja sie nie odważyłem poleciłem to warsztatowi wydałem troszkę kasy ale nie narzekam mam przejechane ponad 30 k km i zdanych problemów z paskiem nie było
ogólnie to jedna z ważniejszych części w samochodzie jak strzeli to po jabłkach remoncik silnika gwarantowany.
jak sie mniej więcej na tym znasz to można sie bawić jak jesteś laikiem to albo kogoś do pomocy obeznanego porządnie albo warsztat
paski kupisz i za 50 zl kiedyś na allegro trafiłem,
ale nie polecił bym ich nikomu
nie ma na tym co oszczędzać
ogólnie poniżej 100 złotych powinieneś kupić
co do robienia tego samemu
to ja sie nie odważyłem poleciłem to warsztatowi wydałem troszkę kasy ale nie narzekam mam przejechane ponad 30 k km i zdanych problemów z paskiem nie było
ogólnie to jedna z ważniejszych części w samochodzie jak strzeli to po jabłkach remoncik silnika gwarantowany.
jak sie mniej więcej na tym znasz to można sie bawić jak jesteś laikiem to albo kogoś do pomocy obeznanego porządnie albo warsztat