1.4 16v szarpie, przerywa podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.4 16v szarpie, przerywa podczas jazdy
Witam mam taki problem sprowadziłem niedawno VW LUPO 1,4 v 16 rok 1999 z Niemniec, w drodze powrotnej auto zaczeło szarpać i przerywać w czasie jazdy, myslałem że to kable zapłonowe wymieniłem je jest to samo wymieniłem również swiece. Wystepuje to w takej postaci że jak nap: jadę 110 i robię redukcje do 4 biegu to silnik szarpie i pracuje tak jak by pracował na trzech garach. Proszę o podpowiedz co to może być i co trzeba wymieńić aby pracował normalnie.Dzięki i pozdrawiam to jest mój emeil wrazie potrzeby [email protected] lub GG4289668. Czekam na odp.
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 13:44 przez czaro1980, łącznie zmieniany 1 raz.
zacznijmy od tego ze przyczyna moze byc prozaiczna (filtr paliwa, pompa zasilająca) lub poprzez czujnik halla, przepustnicę (wyczyścić + adaptacja) , któryś z czujników, sondę ,
[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 9:00 pm ]
gdyby na VAG wyszło wszystko ok - zacząłbym od układu zasilania czyli filtr paliwa/pompa paliwa
gdyby na VAG wyszło wszystko ok - zacząłbym od układu zasilania czyli filtr paliwa/pompa paliwa
-
- Mały gagatek
a ja tak właśnie miałem jak mi w sondzie lambda pękła grzałka (sąda NGK)i 2 tygodnie miała w warsztacie wszystko sprawdzili ale nikomu nie przyszło na początku do głowy że poleciała sonda po za tym sami zakładali ją i aż nie wierzyli żeby NGK po 2 tygodniach padła
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
bo to są objawy takiego typu że nawet wydaję mi sie że silnik nie pracuje prawidłowo na wolnych obrotach a jak go wkręcam na obroty w czasie jazdy to zaczyna przerywać i pracuje na trzech lub dwóch garach bo niema siły musze wtedy zgasić silnik zdjąc przewody z cewki zapłonowej i jest wszystko wporządku.
-
- Mały gagatek
sprawdzi sprawdzi miernikiem na forum podane gdzieś są jakie parametry powinna trzymać
sady są w cenie od 100 do 500 zł lub więcej zależy jakiej firmy wykręć sobie świece i sprawdź czy oby nie masz zalanych bo jak sie przydusza to znaczy że silnik paliwa nie przepala w komorze jak znam życie to pewnie są okopcone , sprawdź sobie czujnik połozenia przepustnicy i czujnik temperatury cieczy
[ Dodano: 03 Kwi 2008 21:18 ]
tak się zastanawiam ale jak by czujnik halla poleciał to by fury raczej nie odpalił nie wiem czy dobrze myślę
sady są w cenie od 100 do 500 zł lub więcej zależy jakiej firmy wykręć sobie świece i sprawdź czy oby nie masz zalanych bo jak sie przydusza to znaczy że silnik paliwa nie przepala w komorze jak znam życie to pewnie są okopcone , sprawdź sobie czujnik połozenia przepustnicy i czujnik temperatury cieczy
[ Dodano: 03 Kwi 2008 21:18 ]
greg pisze:zacznijmy od tego ze przyczyna moze byc prozaiczna (filtr paliwa, pompa zasilająca) lub poprzez czujnik halla, przepustnicę (wyczyścić + adaptacja) , któryś z czujników, sondę ,
tak się zastanawiam ale jak by czujnik halla poleciał to by fury raczej nie odpalił nie wiem czy dobrze myślę
Ostatnio zmieniony czw kwie 03, 2008 21:19 przez trepicjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
nie swiece nie są opkopcone ponieważ wymieniałem je dwa dni temu a dzis sprawdzałem ja myślę że może to być jeszcze cewka zapłonowa ale moge sie mylić dlatego was proszę o poradę bo jeżeli mi przerywa wyłaczam silnik prubuje włoczyć go od nowa to chodzi na 3 garach ale po zdjęciu kabli z cewki i włożeniu zpowrotem pali normalnie.