Swieca kontrolki ABS, trakcji i recznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Swieca kontrolki ABS, trakcji i recznego
świoeca mi sie 3 kontrolki od ABS od układu trakcji i od ręcznego i po chwili mam trzy sygnały ostrzegawcze nie wiem co sie dzieje i co mam zrobic
Ostatnio zmieniony ndz kwie 13, 2008 20:35 przez Marcin1982, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Marcin1982, wyjasnila sie juz moze sprawa z tymi kontrolkami? Mam podobny problem, tzn. podczas przekrecania kluczyka w stacyjce zapalają sie wszystkie kontrolki i rozlega sie potrójny sygnał ostrzegawczy, nastepnie pozostaja zapalone kontrolki jak na zdjeciu ponizej ( kontrolka hamulca recznego miga). Problem znika gdy przekręce kluczyk w pozycje zerowa i spowrotem. Znajomy mechanik powiedzial mi ze w najblizszym czasie bede musial zmienic plym hamulcowy, ale nie wydaje mi sie ze to mogloby byc powodem tych komunikatow. Za wszystkie cenne info z gory dzieki. Jak uda mi sie wczesniej zlokazlizowac usterkę to napewno dam znac.
- FILIP_1988
- Ma gadane
Trochę odkopałem temat, ale chciałem się podzielić moimi spostrzeżeniami na temat tych kontrolek. U mnie ma to ścisły związek z alarmem. Otóż wspomniane wcześniej kontrolki zapalają się tylko wtedy gdy otwieram auto pilotem od alarmu - wtedy po przekręceniu kluczyka w stacyjce pojawiają się te kontrolki oraz 3-krotny sygnal dźwiękowy. Natomiast jeżeli nie włanczam alarmu tylko zamykam auto pilotem od centralnego (bez alarmu) i później tak samo otwieram to wszystko jest ok. VAG nie pokazywał żadnych błędów, ale wtedy jeszcze nie wiedziałem co jest przyczyną i auto było sprawdzane gdy otwierałem je zwykłym pilotem od centralnego.